Verbeter je B2B-marketing met een gratis onlinemagazine: profileer je met Flipboard. Deze nog relatief onbekende app combineert jouw sociale media en nieuws vanuit de wereld in een fraaie vormgeving. Je kunt er snel en eenvoudig een aantrekkelijk tijdschrift mee samenstellen voor  jouw doelgroep.

Cserkei schrijft al in haar artikel over empowerment op het web met content-curatie dat “het handig en goed is als ideeën, informatie en data naar je toekomen via een kanaal waarvan je de deskundigheid en smaak vertrouwt. Dat [kanaal] verzamelt voor jou, bijvoorbeeld op een specifiek thema, informatie en plaatst deze informatie in een context.” Maar het is natuurlijk nog mooier als jij zélf dat kanaal bent dat men deskundig acht.

Marketing

Jij bepaalt wat je publiceert in je magazine: tweets, webpagina’s, foto’s, etc. Je kunt je eigen content in het magazine verzamelen, maar je kunt ook links en foto’s van anderen naar je magazine ‘flippen’. Dat heet met dure woorden ‘content-curatie’. Een voordeel van het op deze manier delen van interessante informatie is dat je je netwerk vergroot. Het blijft niet onopgemerkt als je regelmatig content van anderen aanbiedt en dit voorziet van (nuttig) commentaar. Delen vergroot je bereik en je bekendheid. En juist dat delen gaat via Flipboard zo gemakkelijk.

Zo krijg je lezers

Kies een prikkelende naam die de lading dekt, zodat potentiële lezers jouw magazine vinden op hun zoektermen. Nodig iedereen uit  die je via je sociale netwerk kunt bereiken om zich te abonneren op je magazine. Dat kan ook via de app.  Flip minstens één keer per dag een artikel naar je magazine om geen lezers kwijt te raken, maar juist erbij te krijgen. Bekijk hoe je groep met lezers automatisch groeit.

Flipboard Magazine  - voorbeeld
Voorbeeld Flipboard Magazine

Vijf redenen om Flipboard te gebruiken:

  • eenvoudig informatie verzamelen en delen
  • content-curatie met weinig inspanning
  • de vormgeving is aantrekkelijk voor lezers
  • Flipboard toont meteen de foto’s van tweets of de pagina’s waarnaar wordt gelinkt: dit maakt doorlezen aantrekkelijker
  • meer exposure van jouw kennis of product

Flipboard is ontworpen voor Android en tablet, maar je kunt je magazines ook via de browser bekijken, én je kunt via de browser content naar een magazine ‘flippen’. Je hebt dus een breed bereik.

Privacy …

Zoals altijd: lees even goed de privacyverklaring door. Als je Flipboard koppelt met Facebook, dan mag Flipboard alle informatie verzamelen die je op Facebook openbaar hebt gemaakt. Ik kan er niet genoeg op hameren: maak je keuze (in ieder geval) bewust!

Dit is content-curatie
Flipboard-info in Google-playstore
website flipboard

Nog dit: in de app zie je steeds ‘Geflipped’ staan. Moet natuurlijk ‘geflipt’ zijn.

0 Shares:
Dit artikel is 4.229 keer gelezen