Ben je erg gehecht aan je mooie nieuwe smartphone?
Vind je het het belangrijk om bij een spelletje veel punten te halen en dit te delen met anderen? Met de app SMTH (Send Me To Heaven) moet je afwegen wat of je belangrijker vindt: veel punten of het risico dat je mobiel kapot valt.

Simpel

De Noorse ontwikkelaar Carrot Pop heeft een app ontwikkeld die heel simpel is: probeer je mobiel zo hoog mogelijk in de lucht te gooien en vang ‘m daarna weer op. Dat is alles.
Wanneer je je mobiel hebt opgevangen (en hij doet het nog) dan kun je aflezen hoe hoog je hebt gegooid. Natuurlijk wil je dit daarna delen met anderen, want wie wil er nou niet de beste zijn?

Screenshot_2013-08-08-17-20-33

Apple weigert

Apple heeft de app geweigerd in de Appstore. Reden daarvoor is dat de fabrikant geen apps wil waarbij het risico bestaat dat het mobieltje kapotgaat.
Android laat de verantwoordelijkheid bij de gebruiker en vindt het geen probleem om de app in de Play Store te zetten.

Risico

SMTH waarschuwt de gebruiker wel netjes voordat er wordt gegooid: het gebruik is voor eigen risico en de maker van de app kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade.

Downloaden

De app is gratis en is te downloaden in de Play Store van Google.

O ja: er wordt bij de app alleen uitgegaan van gebruik met je mobiel, maar je kunt ‘m natuurlijk ook op een tablet installeren!

0 Shares:
3 comments
  1. Nee, het is op de accelerometer gebaseerd, die wél op alle smartphones zit (niet zo de gyroscoop).
    In Delft hebben we vorig jaar de game Catchy ontwikkeld, en in mei op Play Store uitgebracht (http://goo.gl/1ywT6Q), die dezelfde principe gebruikt. Catchy, in tegenstelling tot S.M.T.H., heeft wel een aantal mini-games die het ontzettend leuk maken, vooral in groepsverband.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.570 keer gelezen