RSS binnenhalen in HootSuite is een ideale manier om binnenkomende content te scannen, terwijl je je social media bijhoudt. In een eerder stukje had ik het al over de RSS Reader app, maar nu heeft HootSuite de RSS-functionaliteit helemaal vernieuwd.

Terwijl de begrafenismuziek van Google Reader al klinkt, wordt er bij veel webontwikkelaars druk getikt aan the next best thing in nieuwslezerland. Maar HootSuite Syndicator is geen vervanger voor Google Reader en is ook niet zo bedoeld. Syndicator is speciaal voor content curators en social media marketeers die hun sociale kanalen van een constante stroom relevante content willen voorzien.

syndicator-screenshot2Lezen, filteren, delen

HootSuite Syndicator stelt je in staat om je RSS feeds bij te houden, te filteren en te doorzoeken binnen je HootSuite dashboard. Vind je iets interessants, dan kun je het direct en met één klik delen op al je accounts. Handig voor warhoofden (zoals ik): HootSuite onthoudt ook wat je geshared hebt en waarschuwt je als je dubbel dreigt te posten.

Krachtige tool voor contentmarketing

Vooral in combinatie met de schedulingmogelijkheden van HootSuite hebben we er met Syndicator een mooie contentmarketing-tool bij. Als je ‘s ochtends je mentions en zoekacties checkt, loop je meteen even door je feeds heen en zoekt drie of vier mooie dingen uit. Ben je een control freak, dan kun je die op een bepaalde tijd laten posten. Ga je voor gemak, dan laat je de autoscheduling van HootSuite het uitzoeken.

Verbeterde configuratie

Het verschil met de methode die ik eerder beschreef zit hem, naast de one-click sharefunctie, vooral in het gemak van de configuratie. Gebruik je Google Chrome, dan kun je nu RSS-feeds direct vanaf een webpagina naar HootSuite sturen. Ook het instellen van de readermodule zelf is een stuk makkelijker en overzichtelijker geworden. Je hoeft ook niet meer per kolom aan te geven welke feeds er moeten worden binnengehaald: alle data is overal beschikbaar. Vervolgens maak je zo veel Syndicator-kolommen als je wil, waarbij je iedere kolom eigen filters kan meegeven.

Het werkt gewoon

Ik heb Syndicator deze week getest (ik heb een HootSuite Pro account trouwens, maar ik zie geen reden waarom het op een gratis account niet zou werken) en het is zo’n tool waar je eigenlijk weinig woorden aan vuil hoeft te maken. Je stelt hem in, je gaat aan de slag en het is alsof hij er altijd geweest is. Ik ben helemaal geen onvoorwaardelijke HootSuite-fanboy (de brakke Android-app, geen stream voor nieuwe volgers, beperkte mogelijkheden qua Facebook en de vormgeving uit het jaar nul staan bovenaan de irritatielijst), maar met Syndicator slaan ze toch echt de spijker op de kop.

HootSuite maakte natuurlijk ook een videootje over Syndicator:

0 Shares:
3 comments
  1. is deze optie ook te koppelen aan een gratis account van hootsuite?

    1. Hoi Jochem,
      Zoals ik in het stuk al schrijf ben ik Pro-gebruiker, maar zie ik geen reden waarom het in een gratis account niet zo werken. Waarom test je het niet gewoon even en meld je hier het resultaat?

  2. Als je HootSuite (ondanks de touwtjes) niet trekt, dan wordt dat hier niet beter van. Ik vind het ook geen geweldige tool, maar ik heb in dezelfde prijsklasse ook nog niets beters gevonden.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.586 keer gelezen