ABN AMRO heeft het helemaal begrepen, nou ja bijna dan, maar daar kom ik later op. ABN AMRO heeft voor ZZP-ers een android app ontwikkeld: de ZZP Assistent.

Basale functionaliteit

In de ZZP Assistent kun je als zelfstandige je administratie bijhouden. Een eenvoudige administratie, dat wel. Je kunt het volgende registreren:

 • Uren
 • Kilometers
 • Uitgaven
 • Facturen

Je kunt de uren die je maakt ook koppelen aan een project bij een klant. Van die klant kun je dan ook contactgegevens vastleggen.

Als je van je uren een factuur laat maken pakt de app automatisch het uurtarief dat je daarvoor hebt opgegeven. Je kunt deze gegevens dan exporteren naar een CSV-bestand dat je weer kunt inlezen in excel.

ZZP App 1 ZZP App 3

App marketing

Op zich vind ik het een leuk idee om van ABN AMRO om door middel van een app zichzelf te marketen onder ZZP-ers. In de app wordt ook verwezen naar de ZZP Desk van dé bank. Waar het misgaat is dat deze app alleen toegevoegde waarde heeft als je nog nooit van excel gehoord hebt. De functionaliteit is namelijk zo basaal dat deze hoegenaamd niks toevoegt. Terwijl het zo mooi had kunnen zijn.

Zo had de app bijvoorbeeld een allerlei financiële-, fiscale-, juridische- of andere wetenswaardigheden voor ZPP-ers kunnen bevatten. Of de mogelijkheid om gelijk vanuit de app PDF facturen uit te spugen die je via Cloudprint zo kunt afdrukken. Of nog mooier; een koppeling tussen de app en je ondernemersrekening, waardoor je kunt zien welke facturen er al betaald zijn en welke nog openstaan. En dan graag ook gelijk een apart staatje met de BTW die je aan het eind van het kwartaal moet afdragen, mét een reminder in de app. Zo biedt je ZZP-ers een financieel dashboard, waar in deze tijden van crises flink wat behoefte aan is.

Kijk dán voeg je waarde toe, ben je ook voor ZZP-ers ook een partner in business, en zou ik als ZZP-er direct mijn ondernemersrekeing bij de ABN AMRO openen.

Dat ABN AMRO ZPP-ers nog niet écht serieus neemt blijkt ook uit het uurtarief dat standaard in de app staat ingevuld; € 40,-. Kom op zeg!

Downloaden

De ZZP Assistent is voor iedereen (je hoeft geen klant te zijn bij ABN AMRO) gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
1 comment
 1. 40 euro is voor een afgestudeerd onderwijskundige met 17 jaar werkervaring in verschillende branches een lachertje… Maar voor een motorfietsmonteur in een nichemarkt misschien wel waarschijnlijker. Het bedrag is naar boven en beneden aan te passen dus ach…
  Ik vind de app wel handig omdat ie structuur en overzicht biedt op een klein scherm van mijn telefoon. Noodzakelijke informatie kan ik kwijt mijn zak en kosten die ik tussendoor maak registreer ik ook veel makkelijker. Ook de optie om bonnen te fotograferen vind ik erg makkelijk: mooi onder de juiste klant/het juiste project te hangen.

  Kortom: stiekem toch positief!

  Variobob C1 Service
  Bob Leenhouwers
  Voorheen… Onderwijskundige

Comments are closed.

Dit artikel is 3.659 keer gelezen