Facebook en Waze zijn op weg naar een megadeal van tussen 800 miljoen en 1 miljard dollar, waarbij de blauwe sociale gigant eigenaar wordt van de crowdsourced navigatiedienst. Als de deal doorgaat is het de op een na grootste overname die Facebook tot nu toe heeft gedaan. Eerder kochten ze Instagram voor 1 miljard dollar. 

Eerder meldde Reuters dat ook Google interesse had in het bedrijf en met hen in gesprek was. De interesse van Google kwam pas nadat de gesprekken met Facebook bekend werden en er wordt dan ook aangenomen dat Google’s interesse vooral voortkomt uit de behoefte om Waze uit handen van Facebook te houden. Naast Google en Facebook waren er meer bieders, maar wie dat zijn is onbekend. Wel is zeker dat Apple er niet bij zat, hoewel zij met hun maps toch wel wat hulp kunnen gebruiken.

Volgens verschillende Israëlische media grijpt Google nu naast de grote prijs en zijn Waze en Facebook het met elkaar eens geworden. Noch Waze, noch Facebook wil dit op dit moment echter bevestigen, maar verschillende Israëlische nieuwsdiensten stellen dat de deal rond is.

Waze is een Israëlisch bedrijf dat de satellietsignalen van de telefoons van hun leden gebruikt om real-time kaarten en verkeersdata te genereren. het bedrijf bestaat vier jaar en heeft 47 miljoen gebruikers.

Update: inmiddels maakt AllThingsD bekend dat de deal in het water is gevallen. Met dank aan reageerder idris en Caps lock.

0 Shares:
9 comments
 1. Op zich zijn de gesprekken tussen Waze en Facebook (en Google) al langere tijd gaande. Het is een interessant project – een van de belangrijke onderhandelpunten is dat Waze het ontwikkelteam in Israël wil handhaven terwijl Facebook eist dat ze naar San Francisco gaan. Dat was enkele weken geleden volgens verschillende media een dealbreker. Als de deal doorgaat, dan betekent dat echt een doorbraak.

  In Forbes werd de suggestie gedaan dat Waze een losstaande eenheid zou kunnen blijven net als Instagram: http://www.forbes.com/sites/tomiogeron/2013/05/22

  Gezien de al bestaande integratie met Facebook van de app is het interessant dit te volgen. Ook hoe het gaat zonder directe integratie in Facebook. Ik zie dan in ieder geval meer kansen voor zelfstandige voortzetting dan bij Google. Als die het bedrijf zou overnemen betekent het dat de technologie in Google Maps/navigatie wordt geïntegreerd. Een verbetering van die app die Google op gelijk niveau zou kunnen brengen met de TomTom app met HD Traffic (op gebied van directe verkeersinformatie), zeker als ook de meldingen van flitsers blijven bestaan (in bepaalde landen) – nu is mijn ervaring dat Google minder snel is op dat gebied dan Waze en TomTom.

  1. doe toch niet zo eindeloos gay :) Op het moment dat dit bericht gepubliceerd werd was dit wat het ANP meldde.

   Aan de andere kant: als je het in caps zegt is het waarschijnlijk allemaal waar!

   /sarcasme font :)

   1. Kritiek blijft lastig, ik snap het wel, hoor… ;)

    En hé, beginnerstip: niet alles wat het ANP zegt is waar! Echt? Ja, echt! Dáárom doet een beetje blogger aan fact checking. Of op z'n minst aan de regel: één bron is geen bron.

    /gay

    1. Je hebt helemaal gelijk. Wat heerlijk dat je je eindeloze kennis wilt delen en wat goed dat je exact weet hoe wij het aanpakken en wat wij fout doen. Het leven…nou…dat is een groot feest…tarataratatataaa….

     mijn dank is weer groot….

Comments are closed.

Dit artikel is 3.834 keer gelezen