Op 7 maart schrok ik opeens op: oh oh, morgen is het vrouwendag! Voor 42bis had ik nog helemaal geen content in dat kader. Als een dolle schreef ik drie artikelen ter ere van Internationale vrouwendag: over historische vrouwen, over fantasievrouwen én over dochters.

Voor die eerste twee moest ik vooral veel uit mijn geheugen trekken en hulp aan Google vragen. Maar die laatste was wat anders: kinderen heb ik niet, maar een dochter bén ik wel. En zelfs tijdens het schrijven raakte het onderwerp me op een heel basaal niveau. 

Het originele artikel kun je hier lezen, maar de vraag waarmee ik mijn verhaal eindigde was een oproep aan twitteraars om met de hashtag #lievedochter een boodschap achter te laten voor de dochters van de wereld. Een boodschap die deze jonge vrouwen mee kunnen nemen en gebruiken op de momenten in hun leven dat het even niet meezit. Een heleboel mensen deden dat, mannen én vrouwen. De mooiste boodschappen wil ik graag met jullie delen. Omdat ik het heb beloofd én omdat een kleine boodschap soms een grote beweging kan starten.

Hartelijk dank aan iedereen die de moeite heeft genomen om een tweet te sturen.

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.406 keer gelezen