In deel I van ‘Tijd voor een lijstje’ beloofde ik nog vijf tools en apps te posten. Hieronder vind je mijn lijst met favorieten: ‘Tijd voor lijstje deel II’.

1. Re.vu

Re.vu ‘weer eens wat anders dan LinkedIn. LinkedIn is vooral bedoeld om te netwerken. Re.Vu is visueel aantrekkelijk en een mooie toevoeging aan je papieren CV. Verwijs in je PDF (als je jouw CV per mail stuurt) naar ReVu. De recruiter hoeft jou zo niet te googlen, jij verwijst zelf wel naar de juiste profielen op social media.

2. Rebelmouse

Rebelmouse lijkt een beetje op Pinterest, maar is totaal anders. Je kunt rebelmouse koppelen aan Twitter, Facebook en Instagram. Het dashboard geeft vervolgens een mooi overzicht van alle door jou geposte foto’s, links met artikelen en/of video’s. Het visuele aspect van Rebelmouse maakt van jouw pagina’s een mooie presentatie en laat meer zien dan updates in teksten.

3. StumbleUpon

StumbleUpon niet echt een tool, wel een geweldige website voor research. Geen standaard geoptimaliseerde Google resultaten, maar echt over het web surfen, op zoek naar oude en nieuwe artikelen. Handig als input voor je blogposts, columns of nieuwsberichten. StumbleUpon geeft je de mogelijkheid thumbs up of thumbs down te geven. Zo maak je de zoekresultaten steeds relevanter.

4. Evernote

Evernote is een handig online kladblok. Ik realiseer mij dat het verwend klinkt, maar Evernote is voor mij een hele opluchting na mijn ervaring met het omslachtige notitieblok op de iPhone  (notities maken op de iphone, naar jezelf toemailen, bijwerken op PC  en notulen/samenvatting rondsturen – Al met al best veel werk). Evernote is snel, overzichtelijk en bespaart mij een hoop tijd. Je kunt voor alles wat je doet een apart blok aanmaken (vooral handig voor manusjes van alles) . En dat is niet alles: Evernote is beschikbaar op je PC en als app op je smartphone.

 

5. FacebookPages

Facebookpages. Iedereen die een facebookpagina heeft is de app al tegengekomen, maar heb je hem ook gedownload? Het is een handige tool om te zien welk bereik je posts heeft. Je kunt per bericht de statistieken bekijken: organisch bereik, viraal bereik, betaald bereik, betrokken personen en mensen die over je praten (Likes, reacties en gedeelde berichten). Handig voor meer inzicht in je berichten. Welke berichten vallen in de smaak bij je fans en welke niet?

 

Volgende week deel III

Dit was deel II van ‘Tijd voor een lijstje’. Er zijn in totaal 15 apps en tools die ik heb opgesplitst in 3 blogposts. Vond je het lijstje interessant? Lees dan ook ‘Tijd voor een lijstje met tools en apps, deel I’. Volgende week wordt deel III geplaatst. Hou 42bis.nl in de gaten.

0 Shares:
5 comments
  1. Weer een mooi lijstje! Facebookpages gebruik ik sinds kort en dat vind ik vooral handig om de pagina's gescheiden te houden van mijn prive account. En ik ben net zo verwend met evernote als jij ;-)

    Ik heb me meteen aangemeld voor re.vu en StumbleUpon, bij die laatste wilde ik al een tijdje een kijkje nemen. Handig en ziet er leuk uit!

    Als ik wat tegenkom voor lijstje nm.3 laat ik het je weten.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.432 keer gelezen