Afgelopen vrijdag was bij een willekeurige borrel een man aanwezig die er – ondanks de nabijheid van een schoon toilet – op stond te mogen wildplassen. Het gesprek dat daarop volgde was op z’n zachts gezegd wonderbaarlijk. Mijn overtuigingskracht bleek te minimaal om het onteren van de de straat tegen te gaan, maar dat kwam omdat ik toen nog niet van het toilet entertainment systeem had gehoord. 

Dit systeem biedt mannen entertainment in de vorm van spelletjes tijdens het plassen. Sterker nog, je bedient de spelletjes niet met je handen (pfew, gelukkig), maar met je plasstraal. Jawel, dat lees je goed.

Hoe werkt dat?

Boven het urinoir worden schermen geïnstalleerd. In het urinoir zitten infrarood-sensoren die detecteren welke kant je op pist. Op die manier kun je de – nu nog – 5 beschikbare spelletjes besturen. Vooral van het spel Clever Dick is in dit geval de naam goed gekozen.

Adverteren

Geen plasser? Geen nood! Het scherm biedt adverteerders de mogelijkheid om de schermen te gebruiken. De advertenties verdwijnen pas wanneer een plasser wordt gedetecteerd.  Of adverteerders daar blij van worden is nog maar de vraag. Aan de andere kant wordt er natuurlijk allang op het toilet geadverteerd.

Succes

De Engelse start-up Captive Media heeft het systeem ontwikkeld en inmiddels uitgerold op 18 locaties in Groot Brittannië  Spanje, Frankrijk en Italië en de eerste resultaten zijn goed. Bij een test in het Engelse Cambridge waren Amerikaanse soldaten zo gecharmeerd van de spelletjes dat ze de hele avond het toilet bezet hebben gehouden. Geen slechte score voor een idee dat een jaar geleden is ge-launched. De eerstvolgende uitrol zal dan ook in Amerika plaatsvinden. Wanneer Nederland aan de beurt is, is niet bekend.

En vrouwen?

Voor vrouwen zijn geen spelletjes beschikbaar, maar wel schermen met entertainment. Deze schermen worden echter niet op het toilet zelf geplaatst, maar in die veel te lange rij waar vrouwen altijd in moeten staan om een plasje te mogen doen.

0 Shares:
5 comments
  1. Ik ben voor. Wachten in de rij voor het damestoilet duurt ZO lang. Soms. Nou ja, altijd.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.859 keer gelezen