Wereldwijde overheersing, mind control en een rol bij het verzet of juist de verlichte heersers. Dit zijn allemaal elementen van het nieuwe alternate reality spel van Google dat sinds afgelopen donderdag via Google Play is te downloaden. 

Voor dit spel is het niet de bedoeling dat je thuis op de bank blijft hangen met een zak chips, maar dat je er echt op uit trekt en “Exotic Matter” (XM) verzamelt: de energie die ervoor zorgt dat je het spel verder kunt spelen. XM verzamel je door in het echt bepaalde routes af te leggen. Heb je de XM’s eenmaal binnen dan kun je daarmee sleutel-locaties claimen, stelen of versterken.

httpv://www.youtube.com/watch?v=92rYjlxqypM

Teamwork is bij deze Google-game heel belangrijk, want samen met jouw game-collega’s sta je sterk en kun je voldoende locaties claimen en vasthouden om het spel te winnen. Voor dat laatste moet je wel een doorzetter zijn. De verwachting is dat het spel meer dan een jaar zal kosten om uit te spelen.

Maar waarom?

Google en gaming, waarom kiezen ze hiervoor. Er wordt hier en daar al naarstig gediscussieerd over het “waarom” van deze move. Volgens een gebruiker van de bekende website Reddit, kiest Google hiervoor om data te verzamelen. En dan in het bijzonder data voor voetgangers om zo hun maps functionaliteit te kunnen verbeteren. Volgens diezelfde gebruiker is het een reactie op de aankondiging van Nokia in maart van dit jaar, dat zij stap-voor-stap navigatie voor voetganger zullen gaan bieden.

Spelen

Ingress zit nu nog in private beta. Maar je kunt via de site dus wel alvast een invite aanvragen. Op dit moment is Ingress alleen nog maar verkrijgbaar voor Android, maar een iVersie komt er ook nog aan.

BRON

 

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 2.337 keer gelezen