Het was altijd een mooie droom, schrijfster worden en een écht boek schrijven. Waarover? Ik wist het niet, alleen dat ik ooit een boek zou schrijven. Toen ik op 2 november mijn 27e verjaardag vierde aan het Lipno-meer in Tsjechië moest ik heel even aan die kinderdroom denken. Zou het misschien toch eens meer kunnen worden dan een droom? Het kan, met Blurb! Blurb biedt namelijk een prima aanbod aan slimme tools om zelf een boek te maken én uit te geven en dat ook nog eens voor een leuke prijs.

Boek maken

Klaar met schrijven? Dan wordt Blurb interessant! Met behulp van InDesign en de gratis software van Blurb wordt het vormgeven van jouw boek een stuk makkelijker. Blurb belooft 100% creatieve vrijheid en biedt je de mogelijkheid om jouw boek om te zetten in een eBook. Zelf geen grafisch ontwerper? Je kunt hiervoor natuurlijk een professional inschakelen. Bedenk wel dat de kosten voor het publiceren van het boek behoorlijk zullen stijgen!

Publicatie

Vooral bij de publicatie van jouw boek bewijst Blurb zijn diensten, je kunt via Blurb namelijk jouw boek uitgeven! Je koopt van elk formaat waarin je jouw boek uit wilt geven slechts één exemplaar en meldt je aan bij het prijsbepalingsprogramma. Met behulp van de rekeningmodule bepaal je de prijs van het boek én de winst per boek. Stel: je wilt een paperback uitgeven, de basisprijs voor het drukken etc. is € 19,95 en je wilt er zelf per boek € 5,00 aan verdienen. Jouw boek wordt dus verkocht voor € 24,95 per stuk.

Promotie

Jouw eerste boek moet natuurlijk wel worden gepromoot en dat zul je helemaal zelf moeten doen! Social media zijn hiervoor natuurlijk perfect, maar wie het allemaal nét iets groter aan wil pakken kan natuurlijk ook een professional inschakelen. Blurb zorgt voor het hele proces van verkopen en verzenden, dus daarover geen zorgen!

Cashen

Het leukste gedeelte: cashen! Via Blurb wordt jouw boek verkocht en verzonden, kopers betalen direct aan Blurb zodat ook de betalingen voor je worden geregeld. Via het SetYourPrice programma wordt je maandelijks betaald wanneer je een bepaalde winstmarge hebt bereikt. Afhankelijk van de valuta die je kiest zitten hier kosten aan vast, maar over die ene euro zul je me niet horen klagen! Wie weet dat ik toch maar eens aan de slag ga met die kinderdroom en Blurb!

 


Geschreven door