Je leest deel III van mijn ‘Tijd voor een lijstje’ reeks.

1. Google Drive

Ik gebruik Google Drive voor mijn Google documenten. Zo bekijk ik enquêtes die ik uitstuur of documenten die ik online opsla makkelijk onderweg of tussendoor. Google Drive is te vergelijken met Dropbox, maar dan met meer opslagruimte. De Consumentenbond schreef hier eerder een uitgebreide review over. Je kunt ook bij je Google Documenten met GWhizz. Met G-Wizz kun je ook je social media kanalen beheren. G-wizz heb ik zelf al snel van mijn smartphone verwijderd. De uitgebreide functionaliteiten vind ik persoonlijk overbodig. Ik bekijk mijn mail via de standaard app van iPhone en voor social media vind ik de standaard apps van Google+, Twitter en Facebook het fijnst werken.

2. Crowdbooster

Crowdbooster ken je misschien al. Dit is een gratis tool voor het managen van je Facebook en Twitter. Crowdbooster laat je zien wat het meest geschikte moment is om berichten te plaatsen en hoeveel mensen jouw berichten retweeten. Erg handig voor meer inzicht in de resultaten van je inspanningen op Twitter.

3. Sign Now

Dit is een app die iedereen moet hebben. Sign Now is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens goed voor het milieu. Met Sign Now onderteken je een document eenvoudig met je smartphone of tablet. Geen moeilijk gedoe (documenten ontvangen per mail, printen, ondertekenen, weer scannen en terugsturen per mail of post). Wikipedia heeft wel iets te zeggen over de rechtsgeldigheid van digitale handtekeningen. Ik begrijp er uit dat je met account aan kan tonen dat jij zelf de handtekening hebt gezet, maar of dat 100% rechtsgeldig is… daar ga ik mijn vingers niet aan branden.

 

4. Contaxio

Contaxio is een gratis tool waarmee je eenvoudig je volgers en fans beheert/herkent. Label je ambassadeurs of critici. Maak eenvoudig lijsten aan voor Twitter. Breng de betrokkenheid van jouw contacten in kaart. De tool werkt het best voor Twitter en Facebook, maar ook Linkedin en Google kunnen gekoppeld worden aan de tool.

5. Engagio

Engagio volgt discussies die jouw vrienden op het web voeren. Deze discussies kunnen relevant voor jou zijn of gewoon leuk om te volgen. Engagio is weer een totaal andere tool dan alle monitoring tools die je tot nu veel ziet. Je kunt inloggen met Facebook, Twitter of Disqus.

Dit was het laatste deel van ‘Tijd voor een lijstje’.

Er zijn in totaal 15 apps en tools die ik heb opgesplitst in 3 blogposts. Vond je dit lijstje interessant? lees dan ook ‘Tijd voor een lijstje met tools en apps, deel I’ en deel II.


Was het lijstje niet compleet? Laat je stem horen en deel jouw favoriete en meest handige apps in een tweet of een comment.

0 Shares:
7 comments
    1. Helemaal mee eens. Heb ik ook een tijdje gebruikt. Nu gebruik ik vooral tweetdeck, boxcar en crowdbooster voor persoonlijke profielen :) maar Hootsuite, zeker een #musttry tool =)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.461 keer gelezen