Facebook heeft van de week een nieuw onderdeel toegevoegd aan de website. De functie heet paginafeed en moet het voor leden mogelijk maken om meer updates te zien van pagina’s die zij volgen. Met de paginafeed kunnen mensen berichten filteren die alleen afkomstig zijn van fan-pagina’s.

Paginafeed

De optie is toegankelijk voor elke gebruiker en vind je in het linkermenu. De nieuwe filter zorgt niet voor verandering in het normale nieuwsoverzicht, maar plaatst een aparte feed die content van alle door jou gevolgde pagina’s onder elkaar toont.

Hoe zit het dan met die 15 procent?

De vraag die ik meteen heb is: hoe gaat Facebook nu om met de slechts 15 procent  van fans waaraan de pagina-updates wordt getoond? Zakelijke Facebook-gebruikers zijn hier zeer ontevreden over.De nieuwe update zou een einde moeten maken aan de kritiek van gebruikers en pagina’s, aldus Facebook.

Mijn vraag: Zal de ‘Paginafeed’ de 15 procent op een positieve manier beïnvloeden of is het alleen mogelijk voor die 15 procent van je fans om jouw berichten te filteren?

Ik ga dit uitzoeken. Facebook is alleen niet zo openlijk in het communiceren als het gaat om de 15 procent, dus het zal een zoektocht worden. Mocht jij het weten, leave a comment!!

0 Shares:
2 comments
  1. Deze optie is me gisteren ook voor het eerst echt opgevallen. Ik mistte al wat berichten in mijn nieuwsoverzicht en vond die daar uiteindelijk terug.
    Grootste nadeel vind ik wel dat je nu dus sommige berichten dubbel hebt en dat je nog meer aparte groepen langs moet gaan om alles bij te houden.

Comments are closed.

Dit artikel is 2.937 keer gelezen