Weer een App die aansluit bij de trend nostalgie, vintage, authentiek, en zo voorts. Stuur je net gemaakte en via instagram vergeelde foto direct naar een brievenbus, jawel, een echte brievenbus. Het doet me denken aan Greetz, dat ook een app aanbiedt.

Na het installeren van Cardagram gaat het inloggen niet zo soepel. De app pakte mijn net aangemaakte wachtwoord niet en pas na een reset kon ik aan de gang. Goed begin…

Het kiezen van een foto via je fotoalbum op je telefoon, Instagram of Facebook gaat makkelijk en werkt goed. Het invoeren van de tekst geeft geen problemen, maar de tekst werd – ondanks al mijn enters – van de hi tot de groet aan elkaar geplakt. Verdere opties zijn er niet, alleen dat je één kaartje naar zoveel adressen kunt sturen als je wilt.

Cardagram logo

Adressen kunnen makkelijk toegevoegd worden, maar dat heeft wel een nadeel. Als je bijvoorbeeld de provincie niet invult, omdat wij dat in Nederland zelden op een kaartje zetten, wordt het adres niet opgeslagen. Zonder waarschuwing of vooraf aangegeven verplichte velden en moet je bij een volgende kaart aan dat adres dus weer helemaal opnieuw beginnen.

In vergelijking met Greetz is Cardagram vrij simpel en biedt het weinig mogelijkheden. Alleen de koppeling met Instagram en Facebook is een extra. Die laatste vind ik vooral handig omdat je dan foto’s van andere kunt gebruiken waar je in bent getagt.

Een kaartje bij Greetz kost €3,15 (2,50 voor leden) en bij Cardagram is dat €0,99.

cardagram app

Tot 5 augustus gratis!

Mijn eerste kaartje is volgens mij niet verstuurd, want alleen bij het tweede kaartje kreeg ik een bevestiging via e-mail. Tot en met 5 augustus (deze zondag!) is het gratis. Ze zeggen dat je tot die tijd onbeperkt kaartjes kunt sturen, maar de app geeft aan dat je 1000 credits hebt en het is 5 credits per kaartje. Als ik dat op wil maken voor 5 augustus ben ik nog wel even bezig!

Nog even wachten op het resultaat

Nu ben ik vooral heel benieuwd naar hoe mijn kaartje aan zal komen. Ik hoop niet zoals de voorvertoning in het bevestigingsmailtje, want dan staat alles tegen de postzegel aangedrukt! Ik zal daar nog even op moeten wachten, de levertijd binnen Europa is 4 tot 5 dagen. Voor een bijna-vergeten-kan-net-nog-verjaardagkaartje is de service dus geen uitkomst.

Persoonlijk stuur ik liever costum-made-kaartjes via de traditionele post, niet om dat nostalgische gevoel naar boven te halen maar omdat op voorgedrukte kaartjes nooit staat wat ik erop wil hebben. Al vind ik handgeschreven toch altijd nog wel een meerwaarde hebben, lekker authentiek ;-).

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 2.467 keer gelezen