Groen leven en een duurzame lifestyle is ook leuk voor de portemonnee! En met deze selectie groene apps voor Apple en Android is een groene lifestyle echt appeltje-eitje!

Besparen

1. Greenmeter
Zet deze Engelstalige app aan wanneer je in de auto stapt en hij zal je feedback geven op je rijgedrag. Het ingenieuze aan de app is dat het de kenmerken van je auto meeneemt in zijn feedback en dus echt gericht advies geeft op basis van het type auto, kracht van de motor en nog meer. Zo krijg je mooie overzichten van je verbruik en hoeveel je kunt besparen.

Beschikbaar voor Apple.
2. Bespaarcheck – Oxxio
Ook als je geen klant bent van Oxxio kun je gebruik maken van deze bespaar app. De checks die je kunt doen zijn voor: verwarmen, douchen, verlichten, wassen, keuken, elektronica en koelen. Bij elke check krijg je tips hoe je kunt besparen en hoeveel. Ook kun je met de app je verbruik bijhouden om zo te zien of de veranderingen daadwerkelijk nut hebben.

Beschikbaar voor Apple.

Gezonder leven

1. Puur uit eten
Puur uit eten is een gids waar je biologische, fairtrade en duurzame restaurants, winkels en andere plekken waar je kunt eten in kaart brengt. Dus heb zin om lekker en ook verantwoord te eten? Check dan deze app! Het zal je verbazen hoeveel plekken al groen zijn.

Beschikbaar voor Apple.

2. Groente- en Fruitkalender
Het eten van seizoensgebonden en lokale goederen is lekkerder van smaak, het bevat ook minder chemicaliën en is beter voor het milieu. Met deze kalender ben je dus altijd op de hoogte. En geloof me: het is leuk, want zo eet je telkens gevarieerd en verrassend.

Beschikbaar voor Apple.

Bewuster leven

1. Rankabrand
Deze app is ontwikkeld door het welbekende Rankabrand.org. De app geeft je de mogelijkheid om de scores van merken te checken terwijl je in de winkel staat. De merken worden beoordeeld op basis van hun invloed op het klimaat, milieu en fairtrade. Zo kun je altijd een bewuste keuze maken.

Beschikbaar voor Apple.

2. Alles Duurzaam
Vind eenvoudig het adres van die duurzame kledingzaak of supermarkt bij jou in de buurt of in een stad naar keuze. Wat je ook zoekt, deze app tovert een adres uit de lijst van 10.000 duurzame adressen én geeft je ook nog de route beschrijving naar de winkel. Dus geen smoesjes meer en duurzaam inkopen ;-)

Beschikbaar voor Apple en Android.

3. Afvalscheidingswijzer
Deze app van Milieu Centraal maakt het je makkelijk als het gaat om afval scheiden. In het begin is het een hele studie. Niet al het karton mag in de papierbak bijvoorbeeld, en een drinkglas mag niet in de glasbak.  Maar als je het dan eenmaal door hebt, ben je wel goed bezig!

Beschikbaar voor Apple.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.377 keer gelezen