NIEUW in de App-store: dé gratis EK-app voor clueless vrouwen (en eigenlijk stiekem ook gewoon voor mannen). Wat is het speelschema, wie heeft de voorgaande EK’s gewonnen, wie zijn de topscorers, waar is de eerste EK gehouden? Antwoorden op al deze vragen plús een lijst met de knapste voetballers tijdens deze EK. Handig!

Triviale weetjes

Ik weet wel het een en ander over voetbal, al laat ik dat nooit zo merken (ahum), en heb de EK’s en WK’s (buiten deze periodes kijk ik geen voetbal) al die tijd prima zonder app kunnen volgen. Maar de EuroCup Knowledge for Women 2012 app gemaakt door MaliCompany is zodanig handig qua triviale èn nuttige weetjes dat ik het toch maar heb gedownload. En het heeft zich bewezen. Na het downloaden heb ik met de iPhone in de hand de verschillende EK-poules ingevuld. Die ik nu allemaal ga winnen, alsjeblieft, dank je wel. Want hoewel ik op de twitters beweer dat ik totaal at random de poules heb ingevuld, door de met deze app opgedane kennis heb ik weloverwogen pool-beslissingen genomen.

Net voor de 2de x binnen een week een EK poule ingevuld. Met mogelijk nog minder kennis van zaken dan de 1ste keer. Dus win ik. Logisch.

— Gisèle Mambre (@Gismis) June 5, 2012

The cuties

Leuk en aardig, al die informatie over voorbije EK’s, topspelers, welke landen tijdens deze EK wel en niet meedoen en welke ploeg welk shirt draagt, maar er is maar 1 most best feature: the cuties. Of course. Hoewel deze lijst lang niet volledig is. Een klein onderzoekje onder de eerste gebruikers van de app wijst uit: Gregory van der Wiel moet in die lijst voorkomen. De maker van de app heeft al beloofd deze cutie in de volgende release toe te voegen. Nog meer ontbrekende lekkere dingen ontdekt? Geef het vooral hieronder in de comments door aan de maker.

Wat mist de app?

Is er dan werkelijk niks mis aan deze app? In aanmerking genomen dat we hier met een ‘my first app’ van de maker te maken hebben, is er eigenlijk weinig mis mee. In de basis is het vooral een instant raadpleger.

Maar er is altijd ruimte voor verbetering en toevoeging van de volgende features bij een tweede release zou een stap in de goede richting zijn:

  • een share optie: ik had na het spelen van de mini-quiz een behoefte om mijn score te delen met mijn vrienden, volgers. Was lichtelijk teleurgesteld dat dit niet kon.
  • de trivia zou aangevuld kunnen worden met meer informatie over bijvoorbeeld finale-uitslagen.
  • de cuties-lijst kan visueler opgesteld (beeld bij de namen) en het is jammer dat je, voor het aanschouwen van de lekkere voetballers,  de app uitgestuurd wordt naar YouTube.
  • de buitenspelregel uitgelegd: iedereen weet dat veel vrouwen (ja, sputter maar niet tegen, ook jij!) niet weten hoe dat nou precies zit met buitenspel. Een visualisatie hiervan in de app zou van grote toegevoegde waarde zijn. Totdat dit geregeld is, zie hier een filmpje met uitleg:

 

0 Shares:
2 comments
  1. Hoi Gisèle, Bedankt voor deze geweldige blog en voor de tips! Ik zit nu even te kijken naar de share opties van de quiz en zal ook zeker de uitslagen in de volgende releases erbij zetten. Wat betreft de cuties, dat had ik graag net als jij wat visueler gemaakt, maar loop helaas tegen copyright issues aan, vandaar de workaround in de huidige versie. In de volgende release zal ik op verzoek van velen Gregory van der Wiel meenemen. Meer tips zijn absoluut welkom!

Comments are closed.

Dit artikel is 2.729 keer gelezen