Net geïntroduceerd door Google en nu al één van de meest besproken onderwerpen op het net. ‘Project Glass’. Een nieuwe stap in de technologie. Geen telefoon/smartphone maar een bril die afgaat op stembediening en een knopje. Deel je locatie, maak foto’s en deel deze direct in je kringen, maar ook bellen en videobellen maakt de bril mogelijk.

Kijk hier door de bril van Project Glass

httpv://www.youtube.com/watch?v=9c6W4CCU9M4

Google runs the world?

Eerst maar de hot or not afwachten. Tot nu vind ik hem er nog erg ‘Hollywood SciFi’ uitzien. Augmented reality begint zich steeds meer te ontwikkelen. In een post van Techcrunch door Ingrid Lunten is ook te zien hoe Microsoft hiermee bezig is met Semanticmap.

Jij?

Hoe ziet de ideale augmented reality tool voor jou er uit. Is dat Google’s Project Glass, Microsoft’s Sementicmap of iets heel anders?

PS. 2 reacties op Project Glass die ik erg leuk vind:
 1. Shouldn’t they be called Google Goggles
 2. Just think: that creepy guy in the glasses following you down the street to your home might be live-streaming it to the entire world.

Bron reactie: washington post 

0 Shares:
8 comments
 1. Ik vind zelf Sixth Sense Technology veeeeeeel interessanter dan dat Google een promofilmpje heeft gemaakt waarin hun eigen diensten gekoppeld worden aan augmented reality ;)

  Ik zal het je sterker vertellen: als Google op gegeven moment weet wat we de hele dag doen, wat zelfs de gangpaden van de boekenwinkel zijn, de locatie van vrienden kan pullen… dan weet Google letterlijk alles. Dat is Skynet meets Big Brother & het einde van keuze- en meningsvrijheid, als je begrijpt wat ik bedoel…

  1. Creepy & BigBrother-achtig it is.

   Google speelt slim in op onze behoeften. We checken in, hebben een ontzettende drang alles te delen op twitter/Facebook etc.

   Nu staat deze info nog op verschillende media/platforms. Als ons 'gemak' het wint en we overal Google voor gaan gebruiken wordt ze idd wel erg oppermachtig…

 2. Het begin van het einde der tijden. Zoals ik hier al eerder voorspelde. 

   1. Van alles eigenlijk. Komt voort uit het niet vertrouwen van overheden, marketingmensen en andere commerciële types die niet in staat zijn op de lange termijn te denken. Het duurt niet heel lang meer voordat we internet niet meer kunnen uitzetten. 

    1. Thanks voor je toelichting =) Je zet mij aan het denken met 'het internet niet meer uit kunnen zetten'. Vooral het 'kunnen' ook a zou je dat misschien wel willen…

     Tijd voor een out-of-the-boxje :p Nu eerst vakantie vieren, met (vrijwillig) internet ;)

     1. Kenmerk van internet is dat alle pakketten data een eigen weg kiezen. En met web based software weet straks niemand meer waar het zich bevindt of wat het überhaupt echt doet.

      Fijne vakantie. Hier nog een middag hard werken om EnDanDit drie dagen te vullen. Kan ik ook drie dagen vrijwillig zonder internet van de rust genieten.

 3. Bij mij roept het in eerste instantie weerstand op omdat het zich opdringt in je gezichtsveld. Het is als een TomTom die recht voor je neus hangt in de auto. Mensen lopen nu al over straat met hun blik op hun telefoon in plaats van waar ze heen gaan.

  daarnaast ben ik het ook eens met Bas over de alwetendheid van google, dat zelfs de inhoud van een winkel volledig in kaart is gebracht gaat mij ook wat te ver.

  Tot slot zie ik mezelf niet de hele dag met zo'n bril op lopen, en hoe doen ze dat met mensen die al een bril hebben of in combinatie met een zonnebril?

Comments are closed.

Dit artikel is 2.782 keer gelezen