Ondanks dat het al sinds 2008 bestaat, lijkt Pinterest nu pas aan populariteit te winnen. Maar wat is het eigenlijk? Pinterest staat voor “Pin je interesses”, wat betekent dat je je eigen moodboard of prikbord kunt creëren met al je interesses. Het gaat niet alleen om afbeeldingen, maar je kunt er ook video’s aan toevoegen.

Voor mij is de grote vraag: wat maakt deze social media anders dan hetgeen wat er al is? Als je kijkt naar het uiterlijk van Pinterest, dan valt een aantal dingen op. Je wall bestaat alleen maar uit afbeeldingen, foto’s, plaatjes en video’s. Je ziet niet meteen tekst, maar ziet ook niet direct je vrienden. Het gaat dus echt om je interesses virtueel te delen.

Maar waarom zou je het dan gebruiken?

Volgens verschillende bedrijven zou het vooral handig zijn om inspiratie op te doen voor je nieuwe woninginrichting, nieuwe recepten te vinden en te bewaren, prachtige foto’s van vakantiebestemmingen te vinden en laatste mode trends te volgen. Als ik dit zo lees, is het voor mij niet anders dan het gebruik maken van Facebook en daar merken/bedrijven te volgen die mij interesseren.

Toegevoegde waarde

Wat wel een absolute meerwaarde kan zijn, is de mogelijkheid om gPinterest on iphoneezamenlijk te werken aan een ‘moodboard’. Op deze manier kun je op afstand brainstormen, zonder dat je fysiek bij elkaar hoeft te zijn. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor Crowdsourcing, waardoor je de doelgroep kunt laten beslissen over je gekozen ontwerp.

Het is nu nog niet vrij te gebruiken, maar alleen met een invite. Persoonlijk lijkt het me echt wel iets om te onderzoeken of het wat is, maar vraag me sterk af of het naast alle andere netwerken gaat werken. Wellicht stoot het wel een ander populair netwerk van zijn troon. Wat vind jij?


Geschreven door