Ondanks dat het al sinds 2008 bestaat, lijkt Pinterest nu pas aan populariteit te winnen. Maar wat is het eigenlijk? Pinterest staat voor “Pin je interesses”, wat betekent dat je je eigen moodboard of prikbord kunt creëren met al je interesses. Het gaat niet alleen om afbeeldingen, maar je kunt er ook video’s aan toevoegen.

Voor mij is de grote vraag: wat maakt deze social media anders dan hetgeen wat er al is? Als je kijkt naar het uiterlijk van Pinterest, dan valt een aantal dingen op. Je wall bestaat alleen maar uit afbeeldingen, foto’s, plaatjes en video’s. Je ziet niet meteen tekst, maar ziet ook niet direct je vrienden. Het gaat dus echt om je interesses virtueel te delen.

Maar waarom zou je het dan gebruiken?

Volgens verschillende bedrijven zou het vooral handig zijn om inspiratie op te doen voor je nieuwe woninginrichting, nieuwe recepten te vinden en te bewaren, prachtige foto’s van vakantiebestemmingen te vinden en laatste mode trends te volgen. Als ik dit zo lees, is het voor mij niet anders dan het gebruik maken van Facebook en daar merken/bedrijven te volgen die mij interesseren.

Toegevoegde waarde

Wat wel een absolute meerwaarde kan zijn, is de mogelijkheid om gPinterest on iphoneezamenlijk te werken aan een ‘moodboard’. Op deze manier kun je op afstand brainstormen, zonder dat je fysiek bij elkaar hoeft te zijn. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor Crowdsourcing, waardoor je de doelgroep kunt laten beslissen over je gekozen ontwerp.

Het is nu nog niet vrij te gebruiken, maar alleen met een invite. Persoonlijk lijkt het me echt wel iets om te onderzoeken of het wat is, maar vraag me sterk af of het naast alle andere netwerken gaat werken. Wellicht stoot het wel een ander populair netwerk van zijn troon. Wat vind jij?

0 Shares:
12 comments
  1. Ik zie het als een noodzakelijke volgende stap in sociale media. Het gaat allemaal om cureren en dat gaat niet altijd even goed met je vrienden in facebook, je wilt ook de mening van anderen (die je niet kent) horen. Google is daarvoor geen optie meer: te veel onzinnige resultaten. Pinterest voldoet hiervoor juist perfect omdat je ook mensen kan ontdekken die een bepaalde smaak hebben en kan volgen.

    1. Je kan qua Google natuurlijk ook eens kijken in hoeverre je met Google+ uit de voeten kunt. Zelf heb ik daarmee in ieder geval prima ervaringen wat betreft het 'ontdekken' van mensen met bepaalde interesses. Nu ik eens wat beter naar Pinterest heb gekeken snap ik zelf iig wat beter wat mensen er leuk aan kunnen vinden, en qua 'intuïviteit' zie ik wel raakvlakken met G+, al heeft Pinterest natuurlijk een totaal andere (want visuele) insteek.

  2. Ik heb Pinterest in de herkansing gegooid nadat ik er de eerste keer helemaal niks van snapte. Niet dat ik het nu wel snap, maar ik zie nu wel wat meer mogelijkheden cq perspectief om er wat mee te doen. Niks zakelijks trouwens, gewoon voor de leuk. Ter inspiratie eigenlijk vooral. En wat er verder uit voort komt zien we dan wel weer. Ik ben overigens aan mijn 2e Pinterest-leven beginnen door deze enthousiaste blog van Karin de Zwaan: http://www.lings.nl/2012/02/pinterest-en-bloggen/

  3. Ik heb me aangemeld maar ik sta op de wachtlijst. Wil iemand mij introduceren of blijf ik dan op de wachtlijst? @moniquegubbels

  4. Ik ben dol op pinterest. Het geeft mij zoveel inspiratie, met name voor DIY dingen en gerechten. Ik kan er echt uren op zitten. Oeh en bruilofttips hebben ze ook zoveel!

  5. Pinterest is absoluut interessant! Niet alleen omdat het een toegevoegde waarde heeft als social medium maar ook vanuit een marketing oogpunt. Pinterest genereert namelijk een grote hoeveelheid internetverkeer. Elk plaatje dan wordt gepind en gerepind, behoudt de link naar de oorspronkelijke url. Dit levert heel veel backward links op.
    Verder vind ik het als platform heel intuïtief en dat is altijd een voorteken van een groot succes! Ik zit zelf nu al een aantal weken op Pinterest en heb steeds vaker het gevoel: PINNEN!

  6. na mijn blog hierover ben ik het zelf steeds meer gaan gebruiken en vind het echt een leuke aanvulling. Wel even een beetje de weg vinden erin en overzicht proberen te krijgen, maar denk dat het veel krachtiger is omdat je vooral beeld gebruikt om dingen over te brengen. Absoluut nuttig!! :)

Comments are closed.

Dit artikel is 5.346 keer gelezen