Misschien moet ik maar gewoon een blog schrijven over het niet schrijven van een blog. Juist nu mede-blogster Janneke een stuk plaatste over creatieve blogcontent, de tips en trucs voor het oprapen liggen en er uit mijn handen en hoofd niets komt.

Elke maand

Elke maand zou ik twee stukjes tikken voor Contentgirls. Dat moet toch niet al te moeilijk zijn, dacht ik toen ik me ruim een jaar geleden aanmeldde als blogger. En dat is het ook niet. De eerste tijd  ging het me ook goed af. Snel, leuk en interessant vond ik mijn bijdragen. Van mijn eerste bijdrage krijg ik zelfs nog regelmatig ping backs. Maar ik vond het al gauw lastiger om op tijd mijn stukken aan te leveren. Inmiddels loop ik zelfs drie maanden achter.

Inspiratie genoeg

Ik heb inspiratie genoeg. Daar ligt het niet aan. Ik vind namelijk altijd wel ergens iets van. In mijn tijd zit ik niet heel ruim, maar maandelijks twee stukjes red ik heus wel. Wat is dan het probleem? Een blog op Contentgirls moet vakinhoudelijk zijn. Dat vind ik niet alleen, dat moet ook van Xaviera. En daarin heeft ze helemaal gelijk. In het communicatievak en online gebeurt genoeg. En voor een schrijfster mag het toch niet al te moeilijk zijn om er een stukje over te tikken. Maar, er gebeurt niet alleen veel in het vak, er lopen ook nog eens heel veel mensen rond in het vak. Het merendeel van deze mensen is ook nog eens (over)actief op het web en gaat dus regelmatig aan de wandel met mijn ideeën.

Gejat

Het komt dan ook meer dan eens voor dat ik iets heb bedacht, er research naar ga doen – het moet natuurlijk wel een beetje stevig stuk worden – en dat het onderwerp al blijkt opgepakt door Jan, Piet, Truus en Klaartje. Ik hoor je denken ‘Nou en, beter goed gejat dan slecht bedacht’, maar dat kan ik niet. Dus gaat mijn idee de prullenbak in en ga ik op zoek naar nieuwe inspiratie. En tik ik niet, maar de tijd wel rustig door.

Onderwerpen

Dus lees ik nog eens de blog van Janneke. De onderwerpen die ze aandraagt zijn allemaal goed en interessant. Voor je eigen website. Maar ik vind ze iets minder geschikt voor een gastblog. Zeker als de bijdrage ook nog eens is voor een site waar je de hete adem in je nek voelt van de andere bloggers die regelmatig ijzersterke bijdragen leveren.

Aanpak

Dan wordt het nu tijd voor een andere aanpak. Niet meer te moeilijk doen over onderwerpen. Niet te lang nadenken, gewoon gaan zitten en tikken. Ik heb nu tenslotte ook in de gauwigheid een blog geschreven. Niet direct vakinhoudelijk of over de onderwerpen waar Xaviera ons het liefst over ziet schrijven, maar waarschijnlijk wel heel herkenbaar. Zitten en tikken. Dat wordt het nieuwe motto. En misschien dat Janneke in de tussentijd een bijdrage wil maken over ‘Creatief gastbloggen’?

 

 

0 Shares:
3 comments
  1. Je bent de enige niet hoor. Ik heb zelf ook drie maanden alleen maar halve stukken geproduceerd, maar gelukkig vandaag in één keer een nieuw stuk geschreven en afgerond.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.765 keer gelezen