Goed, je hebt een blog opgezet voor je webshop. Of om je creatieve ei kwijt te kunnen. Aan de slag! Na de eerste enthousiaste posts zakt je blogtempo een beetje in. Waar moet je het nu weer over hebben?

10 tips voor interessante creatieve content

 

1. Boeken en tijdschriften

Ideeën nodig? Blader eens door je favo tijdschrift of boek. Of surf naar de bijbehorende website. Schrijf een review over een nieuw boek. Spot je een trend? Bespreek die op je blog en vraag wat je lezers ervan vinden.

2. Lezersvragen

Wat voor vragen krijg je vaak van klanten? Interessante reacties op je blogposts? Doe er wat mee! Of vraag je lezers waar ze meer over willen weten. Eventueel maak je een poll met categorieën waar ze uit kunnen kiezen.

3. Zet een collega in de schijnwerper

Een goede vriendin met een webshop, een ontwerper met een nieuw product, een blogger die je volgt. Ze zullen het zeker waarderen als jij aandacht aan hen besteedt op je blog en je laat je lezers kennis maken met andere shops/blogs/producten.

4. Column

Overweeg een regelmatig terugkerende column aan je blog toe te voegen. Dat geeft je lezers iets om naar uit te kijken en jou houvast. Voorbeelden: een kleurencolumn, een doe-het-zelf idee, vintage vondsten.

5. Gastblogger

In plaats van zelf je hersens te breken over een blogpost, kun je dat ook aan een ander overlaten. Vraag een betrouwbare vriend of collega om regelmatig een post te schrijven voor je blog. Heb je gelijk de column waar ik het in 4 over had.

6. Lijstjes

Je favoriete blogs van dit moment, de leukste links van afgelopen week, vijf zelfmaakideeën voor Moederdag. Lijsten zijn handig voor lezers met weinig tijd. Maar ook een welkome afwisseling als je vaak veel tekst op je blog hebt. Bovendien kunnen de meeste lezers altijd wel 1 ding oppikken dat ze interesseert.

7. Je werkdag

Ook al lijkt jouw leven en werk heel gewoon voor je, anderen zien dat zeker niet zo. Wij willen graag weten hoe jij het voor elkaar krijgt steeds weer van die leuke spullen in je shop te hebben, hoe jij erbij zit als je je blog schrijft, of jij ook een ‘working mom’ bent die alle ballen in de lucht probeert te houden. Dus vertel eens, hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?

8. Wedstrijd of give-away

Niks beters om lezers naar je blog te trekken dan een give-away te organiseren. En je kunt er minstens twee artikelen uitslepen. Wat geef je weg, waarom, en wat moeten lezers doen om een kans te maken?

9. Populaire posts

Blog je al wat langer? Ga eens na wat je populairste posts waren en zet ze op een rijtje. Trouwe lezers zullen het leuk vinden om terug te zien, en nieuwe lezers krijgen je meest gewaardeerde posts onder ogen.

10. Handleiding

Geef een stap-voor-stap uitleg hoe lezers zelf iets in elkaar kunnen zetten. Een tas van de stoffen die je in jouw webwinkel verkoopt, inpakideeën met jouw papier en linten. Of technische tutorials hoe je je blog kunt verfraaien of foto’s kunt bewerken.

Kun je iets met deze ideeën? Welke ga je als eerste toepassen?

0 Shares:
Dit artikel is 4.189 keer gelezen