arm met hand die een steeksleutel vasthoudtLeraren die vaak ICT inzetten in hun onderwijs, weten ze waarschijnlijk wel te vinden: de sites en diensten  op internet die je voor allerlei doelen kunt gebruiken bij het verrijken van je les, om je werk te vergemakkelijken of om jezelf te professionaliseren. Met andere woorden, web 2.0.

Maar de Amerikaan Michael Zimmer besloot toch zeventien van die tools te beschrijven, zodat ook die andere docenten de mogelijkheden leren kennen om, ik noem maar een zijstraat, de leerlingen aan het werk te zetten. Bijvoorbeeld met Prezi, Wallwisher, Wordle of Wikispaces.

Van Zimmers boek is nu een Nederlandse vertaling verschenen door Leendert Jan van Splunter. Korte stukjes, zeer leesbaar, met vele hyperlinks en suggesties voor in de les en aangevuld met het Nederlandse TimeRime. Het boek ICT-gereedschappen voor de de leraar van de 21e eeuw is gratis als PDF te downloaden.

0 Shares:
Dit artikel is 2.715 keer gelezen