Je hebt tweeps en je hebt Tweeps. Contentgirls vroeg zich af hoe de Tweeps met hoofdletter met Twitter omgaan. Hoe ga je om met duizenden volgers en een timeline die explodeert? Dat legden we voor aan een aantal reuzetweeps. Dit keer Puur.

Wie ben je, wat doe je en welk ijsje vind je het lekkerste?

Mijn naam is @puur en ben dol op @perenijs

Sinds wanneer Twitter je?

5 mei 2007 … Bevrijdingsdag… letterlijk…. Want twitter is een wonder!

Kind je hebt veel volgers, hoe kom je daaraan?

Je leven vergooien aan social media, echtheid en oprechte interesse in de mens en zijn gedachten. Dan werkt het…

Wanneer volg je iemand terug?

Ik ben een alleseter en volg graag en snel terug. Twitter geeft je de mogelijkheid iemands levenstempo, gedachten, besognes en passie en drang te leren kennen. Dat kan een worstelende puber zijn die boos is op de wereld, een succesvolle carrière chick of juist een denker die de deur niet uit komt…

En wanneer écht niet?

Neppers …. Je kent ze wel…..En ik heb een tool waarmee ik mensen ontvolg die mij niet volgen… De wraak van een Italiaanse is zoet …

Noem jouw 3 dones en not-dones op Twitter.

DO

  • Wees niet kieskeurig in volgen… juist dan ontdek je een andere wereld
  • Twitter zonder angst. Men kan altijd een stok vinden om te slaan…laat je daardoor niet tegenhouden.
  • Geef en ontvang. Kennis, links, foto’s….maak elkaar slimmer en zorg voor positivisme.

NOT-DONES

  • Draag geen masker…. Twitter niet dingen met publiek in gedachten. Twitter omdat iets je raakt , niet omdat het ‘moet’.
  • ‘Vlooien’ mag met elkaar….elkaar RT-en of complimenten geven…maar: geen bal toespeel-tweets om de linkbuilding… dat is nep! En eng…
  • Maak van twitter geen schandpaal. Negativiteit straalt ook op jezelf af. Alleen @bertbrussen mag dat…. Want dat is zijn vak.

Houd je nog wel bij wat er op Twitter wordt gezegd met zoveel volgers? En hoe doe je dat?

Ik stort me erin en kijk wie er online zijn… soms gebruik ik een retrolijst van @marjolijn en doe ik weer net of het 2007 is… Lekker rustig. Zoals de lijst Retroavond …zalig! En natuurlijk heb ik mijn favoriete twitteraars waar ik niet zonder kan. Ik zie twitter als een boom vol vogels… het zwermt constant en schreeuwt naar elkaar. Soms luister je… soms zing je een deuntje mee…

Wat is jouw geheim? Waarom lukt jou, wat vele anderen graag zouden willen: gevolgd worden door een hele hoop mensen?

Combinatie van drang naar mooie woorden, beelden en natuurlijk de mooie twitter events die ik bedenk…

Mijn weblog, Twitter op mijn weblog, twittercruises, picknicks, tea of kerstbomenfik. Twitter is je reinste smurfenland.

Levert Twitter je ook wat op? En wat dan?

Ja… inspiratie, mooie ontmoetingen en keiharde BIZZNIZZ

Ik bedoel maar… Ik was op stap met mijn held deze week… En ik begreep dat mijn interview via twitter nu al meer dan 51.000 keer is bekeken – Dat is ook niet slecht voor mijn bedrijf Puur Amsterdam.

Wat vind je het nadeel van Twitter?

Ruis…. 24/7 soms neem ik een pauze. Maximaal 10 dagen en dan kruip ik weer richting computer….

Heb je het idee dat je grote groep volgers je invloed geeft?

In zekere zin wel… er gaat geen dag voorbij zonder de aarzelende vraag… “Ben jij @puur?” Net nog hier beneden in het bedrijfsverzamelgebouw waar net www.puurutrecht.nl is gestart….Tijdens de afwas. Je zou er bijna paranoïde van te worden… Hoor ook vaak dat mensen mij volgens zonder ooit iets naar me terug te roepen. Dat is helemaal bizar. Ik geloof in hoor en wederhoor ;-)

Word je wel eens benaderd om je volgers in te zetten voor een goed doel, commercieel of iets anders? En hoe reageer je daarop?

Heb vorig jaar mogen twitteren tijdens een uitreiking van de koning Willem III prijs op uitnodiging van Ivo Niehe… was wel kicken. Mooie ontmoeting met Wim-Lex …leuk om ooit de kleinkinderen te vertellen.

Ik zou nooit iets verplicht positiefs twitteren voor harde euro’s … daarmee verkoop je, je ziel. Zie ook de blog van mijn trotse schoonvader.

Wat is de meest gehoorde opmerking die je van mensen over je twittergedrag krijgt?

Te open, te veel, te raar… allemaal goede dingen…;-)

Welke van de lijsten waar je opstaat vind je het coolst?

De retrolijst van @marjolijn ….

Waarom zouden (nog meer) mensen jou moeten volgen?

Niets moet…alles mag. Maar je mist wel veel…

Ook interessant


0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 4.169 keer gelezen