Ben je al overtuigd dat Twitter iets voor jou kan betekenen? Misschien nog niet, maar het is in elk geval het proberen waard. Dus laten we gewoon maar van start gaan met Twitter. Afhaken kan altijd nog.

Aanmaken account
Om je aan te melden bij Twitter ga je naar www.twitter.com. Dat wist je vast al, maar je weet het maar nooit en ik wil later geen verwijten krijgen dat ik zoiets basaals heb overgeslagen.

Eenmaal daar klik je op de grote gele knop met de tekst Sign up.

Zoals je ziet kun je er ook voor kiezen om Twitter eerst eens even te doorzoeken. Kies een zoekterm en klikt op Search of klik op een van de woorden die op dat moment door veel Tweeps (mensen die Twitteren) worden gebruikt. Die woorden worden ook wel trending topics genoemd. Oftewel populaire onderwerpen.

Na de gele aanmeldknop kom je op de pagina terecht waar je je daadwerkelijk gaat aanmelden. Je ziet hieronder een plaatje van die pagina. De rode bollen staan er niet wanneer je je aan gaat melden. Die gebruiken we nu om elk veld kort uit te leggen.

1. Full name
In het veld Full name, vul je je echte naam in. Dat hoeft natuurlijk niet. Je mag hier natuurlijk ook Alice in Wonderland opgeven als “echte naam”. Afhankelijk van wat je met je Twitteraccount gaat doen kan het echter wel handig zijn om juist je echte naam in te vullen. Wanneer mensen Googelen kunnen ze ook op je naam je Twitteraccount vinden. Maar misschien wil je dat juist niet. Leef je dan vooral uit met een nepnaam.

2. Username
Je Username is je gebruikersnaam. Dat kan ook weer je echte naam zijn, maar ook een nickname. Je Username moet wel aan elkaar geschreven worden (als het uit meerdere delen bestaat) en je hebt maar ruimte voor 15 tekens. Daarnaast moet je gebruikersnaam ook uniek zijn. Heb je een naam die veel voorkomt dan is de kans groot dat iemand anders al een account met die naam heeft aangemaakt.

Denk goed na over je gebruikersnaam. Het is de naam waarmee de Twitterwereld je gaat leren kennen. Zorg ervoor dat het iets over jou zegt of over je bedrijf of bijvoorbeeld over een onderwerp waarover je wilt gaan tweeten. Overigens kun je later je naam nog wel veranderen. Maar dat kan onhandig zijn. Net zoals dat in het echte leven voor problemen zou kunnen zorgen: mensen die je niet meer herkennen of niet meer kunnen vinden. Je Username is namelijk ook een onderdeel van het adres van je Twitterprofiel: http://www.twitter.com/Username

3. Wachtwoord
In het Passwordveld vul je een wachtwoord in. Logisch verhaal denk ik. Zorg ervoor dat je een veilig (en dus moeilijk te raden) wachtwoord kiest. Twitter verbiedt het gebruik van een aantal wachtwoorden. De lijst met die wachtwoorden kun je hier vinden. Sowieso een goede lijst, want als jouw favoriete wachtwoord erop staat dan is het een idee om ook voor andere diensten een andere te kiezen.

4. Email
In het emailveld, vul je een emailadres in (ik zeg: duh). Op dit adres ontvang je ook bericht wanneer iemand ervoor kiest jouw tweets te volgen. Die mailtjes kun je uitzetten, maar wil je wel weten wanneer je een nieuwe volger hebt – en dat is best handig om te weten – dan vul je hier niet je spamadres in (een emailadres dat sommige mensen gebruiken om rommel op te ontvangen). Door het blokje onder dit veld aan te klikken stel je anderen in staat om je niet alleen op je echte- of usernam te vinden, maar ook op het emailadres dat je bij je aanmelding hebt gebruikt.

5. TOS
Heb je er echt zin in, lees dan de Terms of Service. Ik ben bang dat bijna niemand dat doet (getuige ook dit verhaal).

6. Klikken
Door op de knop Create my account te klikken meld je je aan en kun je aan de slag.

Er verschijnt nu een popup schermpje waarin je geacht wordt de slecht leesbare woorden die je ziet over te tikken. Kun je het echt niet lezen, dan kun je de woorden zelfs voor laten lezen door op het blauwe luidsprekertje te klikken naast de woorden.

Kom je er nog niet uit, klik dan op dit knopje: . Er worden dan 2 nieuwe woorden voor je gegenereerd.

Vergeet niet om je nieuwe Twitteraccount te bevestigen. Je ontvangt van Twitter op het door jou opgegeven emailadres een mailtje met daarin een link waar je op moet klikken om je aanmelding te bevestigen.

In de volgende schermen krijg je eerst mensen aangeraden om te volgen en kun je vervolgens Twitter verbinden met je mailaccount of je LinkedIn account om vrienden te vinden die al op Twitter zitten. Sla dit voor nu maar even over. We gaan in de volgende blogpost  je Twitterpagina pimpen.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 13.323 keer gelezen