google-betaDie jongens (en meisjes) van Google toch. Soms maak ik me zorgen over in hoeverre ze meelezen met wat ik doe op het web en in mijn mail en soms maak ik me zorgen of ze meeluisteren via mijn telefoon. Want elke keer als ik ergens behoefte aan heb, bedenkt en maakt Google het.

Zo zat ik vandaag te bedenken dat ik nogal wat services van G (laten we ze gewoon G noemen) gebruik. Google Analytics, Adsense, Docs, Gmail, Contacts, Reader, Calendar, Wave. En ik bedacht dat het handig zou zijn als ik al die services vanaf 1 pagina kon bereiken. Nu zijn daar natuurlijk allerlei manieren voor (zoals een fast-dial pagina bij het opstarten van je browser), maar ik vond eigenlijk dat Google zoiets voor me moest regelen.

Ik startte dan ook mijn iGoogle-pagina op (die gebruik ik dus echt nooit) en ging op zoek naar gadgets om dat voor elkaar te krijgen. Maar dat bleek dus niet optimaal. Niet alles kan met een gadget worden opgeroepen en zelfs wanneer dat wel kon was het allemaal dus niet optimaal.

Maar wat lees ik net: Google heeft nu een paginaatje waar je alle services die je gebruikt in ̩̩n oogopslag kunt overzien. Maar Рinteressanter en handiger Рje kunt vanaf die dashboardpagina ook meteen allerlei instellingen per account beheren. Niet supermegasegabijzonder, maar Google Dashboard is wel gewoon handig.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZPaJPxhPq_g

0 Shares:
2 comments
  1. Oh, hè hè, dat is pas handig!! Ik zat altijd zo te mutsen met al die pagina's en inloggen:-)

Comments are closed.

Dit artikel is 2.485 keer gelezen