android-logoHyves heeft afgelopen week een nieuwe Android app (Hyves 1.0) uitgebracht. De hyves, waar de app is te downloaden, geeft aan dat het een bèta versie. Dit betekent dus dat de app nog volop in ontwikkeling is.

Voordat je een applicatie download rijst altijd de vraag: “Heeft het toegevoegde waarde?”. Heeft het extra functionaliteit naast bijvoorbeeld de (mobiele) website zoals een mooiere UI of meerdere opties en\of instellingen. Tenslotte offer je wel een aantal MB’s aan opslagruimte op je mobiele telefoon op. Deze hyves app bevat net zoals de website buzz, WieWatWaar’s met location sharing, foto’s en een totaaloverzicht van alle nieuwe content. Via het menu kun je naar je profiel, vrienden, berichten of je instellingen aanpassen.

Overal zijn er mogelijkheden tot reageren, krabbelen en een respect of tik uitdelen. Maar wil je de nieuwe vakantiefoto’s bekijken van één van je vrienden, dan opent de app deze in de mobiele website van Hyves. Dus alleen de krabbels en berichten sturen kunnen vanuit de app maar het bekijken van foto’s, blogs, etc. worden allemaal via de mobiele website gestart. In eerdere versies was dit wel mogelijk maar blijkbaar nu weer terug gedraaid. Hopelijk zal Hyves dit snel aanpassen maar vooralsnog heeft de app voor mij geen toegevoegde waarde.

Hyves voor Android

Als je het zelf wilt proberen dan kun je hem hier downloaden of via je barcode scanner en de QR Code op deze hyves. De app kan binnenkort ook vanuit de Android market worden gedownload.

0 Shares:
3 comments
  1. Heej, leuk, een nieuwe schrijfster op Contentgirls! :) Gefeliciteerd met je 1e item!

    Op zich is Hyves wel goed bezig met hun mobiele toepassingen, ze hebben alleen wel wat tijd nodig.

    Gebruik je de QR Code ooit Claudia? Of lezer van deze comment? Zie het altijd wel overal vermeld staan, ben benieuwd of het in de praktijk ook wordt gebruikt.

  2. Dank je! De meeste apps download ik rechtstreeks vanuit de market. Zo af en toe gebruik ik de barcode scanner. Dit is vaak bij apps die nog niet in de market staan maar wel vanaf de site van de aanbieder kunnen worden gedownload/gescanned.

Comments are closed.

Dit artikel is 4.983 keer gelezen