Dit artikel is niet langer actueel. Bekijk hier de nieuwste versie (2010/2011) van de Twitterhandleiding.

_shareLeuk hoor, die 140 karakters, maar soms heb je net dat beetje extra nodig om je followers geïnteresseerd te houden. Video, foto’s, muziek. In dit deel van de Twittercursus laten we je zien hoe je je Twitterboodschappen kunt opleuken.

AutoPostr
Met AutoPostr Twitter je foto’s vanaf Flickr naar Twitter. Het is heel simpel: je schrijft je in bij AutoPostr met je FlickrId en je TwittrID. Wanneer je na inschrijving een foto plaatst op Flickr en de naam ervan start met #, wordt de foto naar Twitter gepost.

SnapTweet
Ook bij SnapTweet schrijf je je in met je Twitter- en Flickrgegevens. Vervolgens kun je door middel van een direct message naar SnapTweet op Twitter aangeven dat je een link naar je meest recente foto wilt hebben.

Twitplus
Met Twitplus stuur je foto’s, video’s en andere type bestanden naar je Twittervrienden.

TwitPic
Deel je foto’s via TwitPic met je followers. Inloggen doe je met je Twittergegevens. Werkt heel gemakkelijk.

2Tweet
Om via 2Tweet een foto of video te plaatsen op Twitter, stuur je hen een email met daarin je het bestand in kwestie. Ze gebruiken de eerste 113 karakters van het onderwerp van de e-mail als tekst (je tweet) en je kunt meerdere bestanden meesturen die onder 1 link worden geplaatst. Een beetje omslachtig wat mij betreft.

Song.ly
Deel een mp3 met je followers. Geef de link op bij Song.ly en je vrienden krijgen een link naar een pagina waar ze de MP3 direct kunnen beluisteren.

MobyPicture
Op MobyPicture Beta kun je bestanden en tekst vanaf je Mobiele telefoon plaatsen op Twitter en andere diensten. Nog geen video en audio overigens, maar ze beloven dat dat er ook aankomt.

PicPostr
Bij PicPostr log je in met je Twitteraccount en e/mail je met je mobiele telefoon je foto´s naar een e-mailadres. PicPostr verzorgt een korte link naar je foto op je Twitteraccount.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie services die je helpen foto’s, video’s en muziek te delen. In de reacties kun je ons laten weten welke jij gebruikt.

0 Shares:
2 comments
  1. Misschien is je titel niet helemaal correct. Want delen van kennis en informatie op twitter van persoon tot persoon (p2p) is heel beperkt of beperkt tot het essentie.

Comments are closed.

Dit artikel is 6.266 keer gelezen