Natuurlijk was het niet voldoende dat Google bijna het hele internet beheerst. Want als je behalve  een virtual reality bril en een smart speaker geen vlaggenschip-telefoon aanbiedt, stel je erg weinig voor. Maar zitten we wel te wachten op de Google Pixel 3?

Verkrijgbaar via grijze import

De Google Pixel 3 is sinds 1 november verkrijgbaar, maar dat wil niet zeggen dat je dit nieuwste snufje van Google overal kunt kopen. De telefoon is namelijk wel in landen als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar, maar niet in Nederland. Toch is er als Google-fan geen reden om in paniek te raken, via de zogenaamde grijze import kun je de Google Pixel 3 gewoon onder andere hier kopen.

Maar waarom zou je die Google Pixel 3 kopen? Was het aanbod van mobiele telefoons met de talloze toestellen van producenten als Apple, Samsung, Huawei, HTC, LG en Sony nog niet verzadigd? Ik ging op onderzoek uit en keek of er redenen waren om mijn Samsung Galaxy, waar ik echt aan ben verknocht, om te ruilen voor het nieuwste paradepaardje van Google.

De voordelen van de Google Pixel 3

De Google Pixel 3 draait standaard op Android 9.0. en Google garandeert upgrades naar nieuwere Android versies. Daarnaast brengt Google drie jaar lang ieder maand een beveiligingsupdate uit. Dat is fijn, want daarmee is je nieuwe gadget niet binnen een week verouderd.

Door het gebruik van de Snapdragon 845-processor is de Google Pixel 3 de snelste telefoon op de markt. Google heeft namelijk een manier gevonden waarop hard- en software perfect samenwerken, en dat is te merken aan de snelheid.

En, ook niet onbelangrijk, de Google Pixel 3 heeft een hele goede camera. Maar eigenlijk verwachten we niet anders van een high-end smartphone, toch? Waar de Google Pixel 3 zich onderscheidt, is de dubbele frontcamera, waardoor je nog betere selfies maakt.

De nadelen van de Google Pixel 3

Johan Cruijf zei het al: ieder voordeel heb zijn nadeel. En ook de Google Pixel 3 heeft een aantal minpuntjes. Zo heeft het toestel geen aansluiting voor een hoofdtelefoon, al kun je natuurlijk via Bluetooth draadloos naar muziek luisteren – of de bijgeleverde oordopjes gebruiken. Die dopjes heten Pixel Buds en zijn ook een product van Google.

En besluit je om voor de Google Pixel 3 te gaan, dan kun je er maar beter heel zuinig op zijn. Het is nu namelijk al bekend dat het scherm ontzettend moeilijk te repareren is en door de glazen voor- en achterkant is de telefoon erg krasgevoelig. Als het glas gebroken is, zal dus waarschijnlijk de hele voorkant vervangen moet worden, en dat is een dure grap.

Het vlaggenschip van Google is zeker het overwegen waard

Datgene wat deze telefoon uniek maakt, is de aandacht die is besteed aan een perfecte symbiose tussen de hardware en software. Hierdoor laat de Google telefoon concurrenten met dezelfde (en zelfs betere) specificaties door zijn snelheid in het stof happen. En dat is een interessante ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat concurrerende producenten ook meer aandacht aan dit belangrijke punt gaan besteden om bij te blijven.

De Google Pixel 3 voegt als vlaggenschip-telefoon van de zoekgigant wel degelijk wat toe aan het uitgebreide aanbod high end telefoons. Ik heb in ieder geval belangstelling, al houd ik het voor nu nog heel even bij mijn Samsung.

0 Shares:
Dit artikel is 17.461 keer gelezen