Bij bruiloften zie je dat er steeds vaker voor een thema gekozen wordt. Ook geeky bruiloftthema’s. Als je een echte geek bent, waarom dan ook niet voor een geeky begrafenis kiezen? Hieronder een aantal ideeën! 

Begrafenissen waren altijd redelijk standaard. Je moest het maar doen met de inrichting van de locatie waar je uitvaart plaatsvond. Meestal kreeg je eenvoudig koffie met een plakje cake. De enige creativiteit die je zag zat hem in eventuele live-muziek en een enkele keer in de originaliteit van de grafsteen of de urn. Steeds meer mensen besluiten hun uitvaart in te richten naar hun eigen smaak. Bedrijven spelen daar slim op in.

Ben je een echte geek? Dan zijn er talloze manieren om jouw fanatieke enthousiasme tot uiting te brengen bij jouw dood. Niets geen saaie kisten, maar een afscheid als een waardige held! Laat je inspireren door mensen die jou voorgingen.

Een themabegrafenis

Wil jij wat anders dan een standaard afscheid bij je overlijden? Kies voor een thema. Laat je bijvoorbeeld inspireren door deze begrafenis die de ouders voor hun zoontje van 4 hebben geregeld. Een van de laatste wensen van het ongeneeslijk zieke jongetje was dat zijn afscheid in Star Wars-stijl zou zijn.  Zijn kist werd vervoerd in een wagen met het woord ‘Jedi’ gespeld in bloemen, begeleid door een aantal stormtroopers.

begrafenis_starwars

Maak het thema helemaal af door bijvoorbeeld lichtzwaarden neer te zetten in de ceremonieruimte en de bezoekers te vragen in het wit, met een zwart accent te komen (à la stormtroopers-stijl). In plaats van een gewone cake, zorg je voor een taart of gebakjes met de bekende Star Wars-iconen. Oh ja, vergeet de grafsteen niet aan te passen naar het thema!

Customized begrafeniskisten en urnen

Laat je kist of urn helemaal naar je eigen stijl customizen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Zoals een Doctor Who-fan die bij zijn afscheid in een kist lag, die er uitzag als de tijdreismachine uit de serie. En als je je liever laat cremeren, dan zijn er ook opties genoeg. Kies voor een eenvoudige drakenei in de stijl van Game of Thrones of laat een Starship Enterprise namaken, zoals deze Star Trek-fan heeft gedaan.

enterprise

Je eigen lofrede

Bedrijven zien steeds meer dat mensen willen bepalen hoe hun begrafenis eruit ziet. Zo kun je alvast je eigen afscheidsvideo laten maken en er zijn sites waar je je eigen profiel en tekst kunt laten opmaken als een soort herinneringspagina. Er is zelfs een begraafplaats in Amerika waar bordjes met QR-codes staan, die naar een Wikipedia-pagina leiden met meer informatie. Als echte geek ben je veel online, dus waarom dan ook niet voor een waardig online afscheid zorgen voor jezelf? Maak je eigen, geeky lofrede in tekst of video en zorg dat mensen deze via jouw plekje op de begraafplaats weten te vinden.

Kortom; er is steeds meer mogelijk om de begrafenis vorm te geven zoals je dat zelf wilt. Je nabestaanden moeten natuurlijk wel weten wat je geeky-wensen zijn, dus zorg dat je dit vastlegt bij je uitvaartverzekering.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 5.294 keer gelezen