Advertentie policy

Op 42Bis kom je wel eens uitingen tegen waarvoor door adverteerders is betaald: reclame. Om dit platform te draaien kiezen we ervoor om daarvoor ruimte te bieden op de site. Maar we vinden het ook belangrijk dat je snapt en weet wat je leest en waarom. En we vinden het belangrijk dat die reclame jouw ervaring niet (teveel) verstoort. Daarbij willen we dat je onze content serieus kunt blijven nemen.

Hieronder vind je een overzicht van wat er op 42Bis op dat gebied allemaal gebeurt en hoe we dat aanpakken. Wil je zelf bij ons adverteren? Vraag dan de mediakit aan.

Bannering

Op de site vind je banners. Dat zijn reclame-uitingen uiteraard. We proberen de hoeveelheid banners te beperken zodat jij er als lezer niet teveel last van hebt. We proberen bij het selecteren van adverteerders ook te bepalen of de geboden producten/diensten aansluiten bij onze doelgroep, zodat banners geen last, maar een lust zijn.

Advertorials

Je zal niet vaak advertorials tegenkomen op 42bis, maar we zijn er wel mee aan het experimenteren.

Bij een advertorial schrijven we in opdracht van een adverteerder een artikel. Tegen betaling dus. Om dit type artikelen te onderscheiden van artikelen met volledige redactionele vrijheid, staat er áltijd het woord [Advertorial] in de titel. Staat dat er niet, dan is het geen artikel in opdracht van een adverteerder.

Brainpowered

Naast advertorials bieden we ook artikelen die mogelijk zijn gemaakt door input van adverteerders. Zij hebben betaald voor het plaatsen van het artikel, maar wij behouden volledige redactionele vrijheid (schrijven onze eigen mening). Deze artikelen worden gepubliceerd onder de auteur Brainpowered By. In essentie gebruiken we bij dit type artikelen de kennis van een adverteerder (over een product, branche, etc.) om jullie (onze lezers) waardevolle informatie te bieden. Dit is dus anders dan de Advertorial omdat de adverteerder wel beslist over het onderwerp, maar niet over de invulling.

In de BrainPowered by categorie zijn we ook aan het experimenteren met content die door adverteerders zelf wordt gemaakt. Zij moeten zich dan echter wel houden aan onze redactierichtlijnen en wij verwachten ook in dat geval content die van toegevoegde waarde is voor onze lezers.

Categorie-sponsoring

Het is voor adverteerders mogelijk om specifieke categorieën binnen 42bis te sponsoren. Zij krijgen dan op de categorie in kwestie ruimte om iets te vertellen over hun producten en een categorie te branden. Dit wordt in samenspraak met de adverteerder ingevuld, met inachtname van onze bezoekers. Geen pop-ups, geen take-overs en geen zaken die de ervaring verstoren, want daar geloven wij niet in.

Hoe wij reviewen

Op 42bis reviewen wij wel eens producten. Voor jou is het van belang om te weten hoe wij dat doen en aan welke regels wij ons daarvoor houden.

Het belangrijkste is dit:

Wij houden altijd (!) redactionele vrijheid bij het reviewen van producten en/of diensten.

Dat betekent dat wij altijd afspreken dat we vrij van inmenging onze mening geven.

Verder zijn er 2 verschillende opties waar het om reviews gaat

  1. Een bedrijf doneert een apparaat/gadget/Goody
    Wij testen het apparaat, geven onze mening en plaatsen een link naar de productpagina van het apparaat op de site. Het bedrijf dat het apparaat doneert mag de gebruikte link bepalen en indien zij dat willen beeldmateriaal aanleveren. Onze mening blijft echter die van ons.
  2. Wij reviewen apparaten die we zelf hebben gekocht
    Ook hier geven we onze eigen mening en linken we naar een plek waar het product gekocht kan worden.

Zoals gezegd: in beide gevallen geven we onze eigen mening!

Meer weten over adverteren bij 42Bis?

Wat is jouw mening?