Zowel Whatsapp als Instagram willen spammers aanpakken. De eerstgenoemde gaat accounts die veel spammen of door veel gebruikers worden geblokkeerd, automatisch blokkeren. Instagram heeft donderdagnacht tot woede van haar gebruikers veel accounts verwijderd.

Dat staat vanmorgen op Nu.nl. Wat is er aan de hand?

Je bent tijdelijk geblokkeerd

In nieuwe vertalingen van chatdienst Whatsapp zijn de volgende zinnen te lezen: je bent tijdelijk geblokkeerd omdat te veel mensen jou hebben geblokkeerd en je bent tijdelijk geblokkeerd omdat je hetzelfde bericht naar te veel mensen hebt gestuurd. Whatsapp meldt wel dat gebruikers na een tijd de app weer kunnen gebruiken, maar het is onbekend hoe lang die termijn is. Op deze manier wil Whatsapp spammers actiever aanpakken. Gebruik je de online chatdienst, dan kun je zelf al langer gebruikers blokkeren.

Opschoonactie bij Instagram

Fotodienst Instagram verwijderde donderdagnacht miljoenen spamaccounts. Ondanks de vooraankondiging van Instagram reageerden gebruikers woedend. Via Twitter en Instagram klagen ze dat zij geen idee hebben waarom ze plotseling vele volgers kwijt zijn geraakt. Volgens Instagram waren de verwijderde accounts al langer geblokkeerd en kwamen ze er nu aan toe deze ook echt te verwijderen. Een opschoonactie dus, is mijn conclusie. Om hoeveel accounts het precies gaat, is niet bekend.

Justin Bieber van troon gestoten

Door de actie van Instagram is Justin Bieber niet langer de meest prominente Instagrammer. Hij verloor door de actie 3,5 miljoen volgers. De zanger is ingehaald door Kim Kardashian en Beyoncé. De Nederlandse rapper Ma$e kon de nederlaag niet verkroppen en verwijderde zijn account volledig nadat hij nog maar 100.000 volgers overhield van de 1,6 miljoen. Een volledig overzicht van de verliezen lees je hier.

Het lijkt er op dat gevolgd worden door vele spambots nog altijd beter is voor je status dan een lager aantal echte menselijke volgers. Het aantal telt, dat blijkt wel weer! Uiteindelijk is Instagram de grootste verliezer; zij verloor in één keer achttien miljoen van haar volgers (een derde) door haar eigen actie. Ik ben reuze benieuwd hoe zij met deze vernedering om zal gaan.

Ondertussen vraag ik me af hoeveel mensen tijdelijk geblokkeerd worden omdat zij massaal een kerst- en nieuwjaarsgroet naar hun Whatsapp-contacten sturen. Wat een drama is dat in deze toch al drukke chatperiode. 

 

0 Shares:
8 comments
  1. Ik tag regelmatig vriendinnen onder foto’s waar mensen juist willen dat je iemand eronder tagt (een grappig filmpje of een textpost). Hierdoor ben ik dus blijkbaar tijdelijk geblokkeerd en kan ik geen reacties meer sturen. Erg hinderlijk.

  2. Als ik een foto plaats bij instagram worden de hastags en onderschrift geblokkeerd, waarom?

  3. Ik kan ook tijdelijk dek ik niemand volgen liken of een reactie plaatsen weet iemand hoe lang dit kan duren?

  4. Ik kan niemand volgen liken en ook niet reageren op instagram denken dat ik tijdelijk ben geblokkeerd. Weet iemand hoe lang dit kan duren?

  5. Ben nu voor de 3e x in 2 dagen geblokkeerd en heb naar mijn weten niks fout gedaan!! Wie weet wat ik hier aan kan doen ??

Comments are closed.

Dit artikel is 21.574 keer gelezen