Hoewel we tegenwoordig met onze smartphone allemaal een prima camera op zak hebben, heeft dat er niet voor gezorgd dat we ook allemaal een prima cameraman(/-vrouw/-persoon) zijn. Vage kiekjes, afgekapte hoofden, en verkeerde focus maken van veel mobiele momenten, vage herinneringen.

Daar neemt Facebook niet langer genoegen mee. Zij gaan je namelijk helpen om je slechte kiekjes om te toveren tot redelijke foto’s.

Jij bepaalt

Na het maken van een foto en uploaden naar Facebook wordt de foto automatisch aangepast: belichting, schaduwen en scherpte worden geoptimaliseerd. Als gebruiker heb je dan de keuze om de foto verder te bewerken of alle wijzigingen ongedaan te maken.

Bron: The Verge
Bron: The Verge

Facebook treedt hiermee in de voetsporen van Google+, die al in 2013 begon met het optimaliseren van mobiele foto-uploads.

Eerst iPhone, dan Android

Vooralsnog is de automatische optimalisatie alleen beschikbaar voor iPhone. Binnenkort zal de functionaliteit ook worden uitgerold voor Android. Wat denk jij? Handig of weer een poging van Facebook om grip op z’n gebruikers te krijgen?

Bron

 

0 Shares:
Dit artikel is 5.405 keer gelezen