Een spel waarbij je pas na een dag je volgende zet mag doen, omdat die dan pas zichtbaar wordt. Daar heb je geduld voor nodig! Ik sta nou niet echt bekend om mijn geduld. Maar ik ben wel meteen nieuwsgierig!

Weet jij na een dag en nacht nog wat je 24 uur geleden voor slag hebt geslagen? Waar het stipje moest uitkomen? Want deze slow games bestaan uit bewegende stippen die de speler moet verplaatsen.

Als ik het filmpje bekijk, moet ik eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik de spelletjes überhaupt wel begrijp! Maar mijn inzicht even daargelaten, Maker Ishac Bertran heeft een mooi concept neergezet. Hij heeft gamen van een andere kant bekeken. Dit gaat niet over oog-hand-coördinatie en snelheid, maar om geheugen, inzicht en geduld.

Drie langzame spellen

Ishac Bertran maakte drie kubussen, met verschillende bediening: Mario, Tetris en Pong. Mario heeft een knopje. Hoe langer je die indrukt, hoe hoger de sprong van je avatar (je stipje). Tetris werkt door de hele kubus te draaien, waardoor je avatar beweegt. Pong heeft een schakelaar die de richting van de zet aangeeft. Het filmpje maakt dat allemaal duidelijk.

Heb jij het geduld voor maar één zet per dag?

 

bron

0 Shares:
5 comments
    1. Ken het! Alleen ben nu wel eventjes een beetje verslaafd aan Best Fiends :-) Stom spelletje natuurlijk. Maar het zit heel goed in elkaar, met leuke muziekjes en geluidjes.. ben ik vatbaar voor :-)

Comments are closed.

Dit artikel is 7.449 keer gelezen