Responsive design wordt de nieuwe standaard. In deze infographic lees je ook tips die je hierbij helpen!

Op 42Bis delen we dagelijks de meest interessante infographics die we tegenkomen. Dikke kans dat er ook voor jou interessante informatie bij zit. Wil je al onze infographics volgen? Dan kan dat via RSS.

whyresponsive

Bron http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/06/10/6f/06106fe75f11394a7ee7d48e880ad41e.jpg

Nooit meer een infographic missen? Abonneer je dan op de infographics-feed (RSS).

0 Shares:
2 comments
 1. Noodzakelijker zelfs? Er zijn ook genoeg redenen waarom responsive totaal geen toegevoegde waarde of zelfs averechts zou werken.

  Vaak is een aangepaste UX/gebruikers ervaring juist verwarrend, waarom vervallen bepaalde delen van een navigatie of verdwijnen ze naar een plek ergens onderaan op een mobiel device, zoals vaak met sidebar of zelfs hoofdmenu’s gebeurt?

  Vaak werkt een non responsive design prima op alle devices.

  Een responsive design is vaak een compromis, gemaakt op basis van giswerk wat de gebruiker wil ervaren, nu is een non responsive dat ook, maar daar wordt vaak minder weggelaten of verschoven en meer keus gelaten aan de gebruiker zelf.

  Ik ben voor responsive, maar het heeft niet altijd nut en is zeker niet noodzakelijk te noemen!

  1. Daan, het is NOODzakelijk! :D

   Geintje. Ben het met je eens. Wat een site wel áltijd moet doen, is werken op de meest gangbare schermen en settings. Maar dat was altijd al zo. Lang voordat mensen gingen zeuren over responsive enzo. Wat de aandacht voor responsive design wel heeft gedaan, is designers dáár meer over na laten denken.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.869 keer gelezen