Hoe ben ik Gekko tegengekomen? Ik denk dat ik weer eens op zoek was naar een goede urenadministratieapp. Ondertussen volledig gefrustreerd doordat ik die ene handige, eenvoudige en vooral gebruiksvriendelijke oplossing niet kon vinden.

Veeleisend?

Op zich heb ik misschien best wat eisen voor een eenvoudige uren-bijhoud-app. Ik was op zoek naar meer dan een eierwekker of stopwatch. Ik wil bijvoorbeeld ook mijn uren achteraf kunnen invullen. Of corrigeren als je de timer vergeet te stoppen. En een overzicht dat je kunt bewaren en delen is misschien ook wel handig. En wat is er dan makkelijker dan een app voor op je telefoon die je altijd bij je hebt? Hoe ze dat verder bedenken en maken, dat is niet mijn probleem. Maar waar vind ik het?

Gekko Uren

De Gekko Uren app werkt meer dan goed en vooral makkelijk. Je maakt in de app, of online, een account aan waar je de klanten en projecten waar je voor werkt in zet en voilà ze staan in de app. Als je begint aan een project kies je de juiste klant en eventueel het project in de app en drukt op de timer die gewoon op de achtergrond door blijft lopen. Je stopt de timer als het werk gedaan is. Als je de timer vergeet aan of uit te zetten is er gelukkig geen man overboord. Je drukt dan op de timer in het midden van het scherm en je past de tijd aan, bril-jant. Online aanpassen kan natuurlijk ook, ik geloof dat ik dat zelf misschien de handigste manier vind, maar het is in ieder geval fijn dat het ook in de app kan. Dit was nou precies wat ik in een urenapp zocht.

Wat Gekko zegt

Als je je online aanmeldt voor de app, maak je meteen kennis met de andere handige mogelijkheden die Gekko biedt. Zo is er een heel online administratieplatform en een bonnenapp.

Hoe Gekko zichzelf omschrijft belooft veel en past prima bij mijn eisen en meer.

Gekko het online administratieve platform voor ondernemende professionals. Ons doel is om je te helpen bij het structureren van je administratie door tijd te besparen en frustraties te voorkomen.

Zouden ze het waar kunnen maken? Dan zou ik zomaar de alles-in-een-administratie-oplossing gevonden hebben en niet alleen een goede en makkelijke urenadminstratieapp, waar ik tenslotte voor kwam.

Een online platform en meer

Online kun je zoals eerder gezegd je uren ‘verbeteren’. Klanten aanmaken en projecten per klant toevoegen. Je ziet hoeveel niet gefactureerde uren er zijn en je kunt facturen opmaken en versturen (met je eigen logo). Alles wordt netjes bewaard in de cloud. Dit alles doe je in een mooie, heldere en eenvoudige omgeving waar zelfs een iPadapp voor is, wat wil je nog meer?  Je administratie wordt nog leuk ook zo.

Persoonlijk, precies zoals jij ook met je klanten om wilt gaan

Na een week kreeg ik een mailtje van het Gekkoteam, hoe het beviel en nog wat extra informatie voor het geval ik dat gemist had. In de meeste gevallen is het een geautomatiseerde bedoening zo’n mailtje. Als je reageert hoor je er vaak nooit meer wat van. Maar niet bij Gekko, je krijgt netjes een persoonlijke reactie. Het is dus niet alleen een topapp (en online platform), het wordt gemaakt door mensen die echt voor de app en het platform staan, mensen die Gekko graag willen blijven ontwikkelen en verbeteren.

Mijn eerste factuur ga ik binnenkort maken met Gekko (de bonnenapp moet ik ook nog proberen). Ik ga ervan uit dat de maken-en-versturen-ervaring net zo goed wordt als het invullen van mijn uren. Bijna een feestje.

Probeer het ook, het is gratis

Gekko is zoals je kunt lezen mijn persoonlijke aanrader voor iedereen die zonder frustratie en makkelijk zijn administratie wil bijhouden. Het is veel meer dan de enorm handige uren-bijhoud-app waar ik naar op zoek was. Voor mij is het nu dé manier om mijn hele administratie bij te houden.

Er zijn twee abonnementen. Een gratis abonnement en een betaald abonnement. Voor het betaalde abonnement betaal je 4 euro per maand (een schijntje, helemaal vergeleken bij de andere opties die ik heb geprobeerd en tegengekomen ben). Het Gekkologo staat dan niet meer op je facturen (heel subtiel onderaan), je kunt collega’s uitnodigen en meerdere bedrijfsprofielen aanmaken. Voor nog eens 9 euro extra per maand kun je je accountant ook toevoegen.

Ik ga mijn gratis abonnement binnenkort in ieder geval omzetten naar een betaalde variant. Waarom? Ik ben fan, ik heb er veel aan en daar mag je dan best wat voor betalen vind ik, leuk als je er ook nog extra’s bij krijgt dan. Ga jij het ook proberen?

Downloaden

Gekko Uren is gratis en kun je hier downloaden. Het online Gekkoplatform vind je hier, en dan zijn er nog de Gekko Bonnen app en de iPadapp

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers. Ben je een appontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 5.573 keer gelezen