Een meisje wordt voor de pret in het voorbijgaan tegen de grond aan getackeld. Dikke lol? De reacties stroomden in no-time het internet over. 

Original Video – More videos at TinyPic

Een ware heksenjacht

De reaguurders op GeenStijl lieten hun mooi geschreven beledigingen weer rijkelijk vloeien en ook op Twitter brak terecht een hel los. Al snel werden alle persoonlijke gegevens van de jongen gedeeld: zijn adresgegevens, zijn Facebookaccount alles staat online.

Die meid die redt zich wel

Trots kijk ik naar het moment dat het meisje opstaat en hem een paar flinke meppen teruggeeft. Helaas voor haar is ze niet zo sterk als haar zwakbegaafde tegenstander. Ik las dat het meisje niet naar het ziekenhuis is gebracht.

Zinloos geweld

Dat er iets niet helemaal goed vastzit in de hersenpan van deze jongen dat is wel zeker. Gelukkig is hij inmiddels opgepakt en zit hij ‘veilig’ vast. Veilig voor arme meisjes die niet zitten te wachten op een tackel en veilig voor hemzelf. Het zou mij niet verbaasd hebben als er dezelfde avond nog een groep volwassenen voor zijn deur stond om hem minimaal het dubbele terug te geven. Waarschijnlijk zonder het te filmen.

Het recht in eigen hand

De heksenjacht vind ik maar niets. Iemands persoonsgegevens online zetten voor een collectieve knokpartij tegen één is risicovol en een verdachte is niet voor niks een verdachte. De twitterverse of Facebookverse spreekt geen recht en dat moet zo blijven. Die taak hoort bij ons justitiële apparaat. Wat vind jij van deze beweging om, bij verdachten van daden die we met nadruk afkeuren, zelf achter hen aan te gaan?


Geschreven door