Begin maart nodigde LinkedIn mij uit voor een ‘test drive’ van het nieuwe Who’s Viewed Your Profile. De functionaliteit was al even beschikbaar, maar nu is het officieel. Wat kun je er mee?

LinkedIn en statistieken blijft een lastig dingetje. Ik zit al tijden, en velen met mij, te wachten op een fijne API zodat activiteiten in groepen en company pages goed gemeten kunnen worden. Ook de persoonlijke statistieken lieten nogal te wensen over. Zeker met een gratis profiel.

Het ‘oude’ statistiekenaanbod

Met de vorige versie van Who’s Viewed Your Profile kon je als gratis gebruiker eigenlijk maar drie dingen zien: de laatste vijf mensen die je profiel hadden bekeken, het aantal bezoeken aan je profiel en hoe vaak je in de zoekresultaten bent verschenen. Tja, dat zegt eigenlijk niet zo veel. Hoewel ik stiekem wel regelmatig kijk wie op mijn profiel hebben rondgesnuffeld. Ik merk ook dat sommige mensen hun bezoekers ook direct een berichtje sturen met de vraag of ze diegene kunnen helpen.

De nieuwe statistieken

De eerste opvallende wijziging is hoe het eruitziet. Veel meer aandacht voor het visuele aspect. Daarnaast is er een flinke uitbreiding op de statistieken. Die gaan nu meer richting echte inzichten. Zo kun je nu zien uit welke regio en werkveld je bezoekers komen, hoe mensen op je profiel terecht zijn gekomen en in welk werkveld zij actief zijn. Uiteraard allemaal anoniem en in aantallen. Verder heeft LinkedIn ‘personalized tips’ toegevoegd. Deze tips moeten je helpen bij het vinden van gelijkgestemde professionals en zakenrelaties. Je krijgt hier suggesties om bijvoorbeeld een artikel te delen, iemand te volgen of lid te worden van een groep. Dit zou tot meer bezoeken aan jouw profiel moeten leiden.

WVYP_New

Verbetering?

Ja, je hebt de beschikking over meer data. Ja, je hebt meer inzicht in welke mensen er geïnteresseerd in je zijn. Maar ga ik LinkedIn hierdoor anders of beter gebruiken? Ik denk het niet. Daarvoor is de informatie me toch te summier. Wellicht dat dit met een premium account anders is. Heeft iemand met een premium account al ervaring met de nieuwe statistieken?

0 Shares:
2 comments
  1. Het voelt vooralsnog vooral als een hoop eyecandy, met als voornaamste doel om premium accounts te verkopen.

    Als ik iemand voor het eerst 'uitcheck', doe ik dat trouwens altijd in een incognito window. Zo kan ik iemands profiel (mits openbaar) rustig bekijken zonder meteen in de statistieken te belanden.

Comments are closed.

Dit artikel is 8.706 keer gelezen