Deze maand werd bekend dat Flipboard Zite heeft overgenomen. Het erge is dat Zite verdwijnt. De slimme technologie van mijn favoriete nieuwsapp mét serendipiteit waar ik laatst nog over schreef wordt in Flipboard geïntegreerd. Wat nu?

Geen fan

Nu is Flipboard wel een leuke magazine app voor je RSS-feeds. Maar mijn feeds heb ik toch liever strak en overzichtelijk. Ik lees ze ook graag op mijn eigen manier. Nieuws en informatie hoeft niet altijd voor ‘de mooi’ te zijn vind ik. Je wilt het weten, er van leren, op de hoogte blijven, je verbazen en geïnspireerd worden.

Hallo bubbel

Het mooie van Zite is dat het je een mogelijkheid geeft even uit de filter bubble te stappen. Dingen te ontdekken die je anders niet was tegengekomen. Nieuwe ideeën en inzichten. Maar nog even en dan is dat, in ieder geval via Zite, niet meer mogelijk.

Met Flipboard blijf je helaas fijn en veilig in de wereld die je zelf gecreëerd hebt. Al is er wel een kleine mogelijkheid nieuwe dingen te ontdekken door in de zoekbalk met # te zoeken naar een bepaald onderwerp. Je krijgt dan een lijst te zien met sites die daar nieuws over hebben.

Is Prismatic the next best thing?

Prismatic stond ook al een tijdje op mijn iPhone. Het werkt een beetje zoals Flipboard. Je kunt Twitter en Facebook integreren en onderwerpen opgeven waar jij in geïnteresseerd bent. Dit geeft Prismatic de mogelijkheid je social media geschiedenis, de locaties en je interesses te gebruiken om plaatselijke, landelijke en internationale nieuwsbronnen en verhalen te vinden die bij jouw interesses passen. Althans, dat is wat Prismatic belooft.

De slimmigheid

In Prismatic geef je onderwerpen aan waar je in geïnteresseerd bent. Daarnaast kun je mensen die je interessant vindt volgen. Verder kan je de app slimmer maken door met een duim omhoog of omlaag aan te geven of je het interessante informatie vindt of niet. Volgens Prismatic zelf vind je hier verhalen die je anders niet zou vinden. Persoonlijk zie ik die toegevoegde waarde nog niet helemaal.

Verras mij

Een echt goed alternatief voor Zite heb ik dus helaas nog niet gevonden. Prismatic komt in de buurt. Maar op de een of andere manier denk ik dat het beter kan. Hebben jullie suggesties? Of misschien is er hier iemand die samen met mij wil kijken of we een alternatief voor Zite kunnen maken. Eentje die minstens hetzelfde kan en doet en zelfs nog beter is.

Downloaden

Prismatic is gratis en kun je hier downloaden voor iPhone. Je kunt ook op het web terecht .

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 7.671 keer gelezen