Zite is volgens de makers een nieuwsapp is die zich volledig richt op jouw interesses en die ook nog serendipiteit (het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders) weet te brengen. Vooral de serendipiteit ‘belofte’ spreekt mij enorm aan. Wie wil dat nou niet?

Eerste poging Zite

Toen de app net uit was heb ik hem even gebruikt. Puur uit nieuwsgierigheid. Maar uiteindelijk verdween hij weer van mijn telefoon. Geen idee waarom. Misschien gebruikte ik hem verkeerd. Misschien wilde ik toch liever nieuwsapps waar ik zelf de volledige de controle over had. Of te ongeduldig om Zite de tijd te geven mij en mijn interesses te leren kennen.

Een andere benadering van nieuws lezen

Toen kwam Jason Calacanis met de Inside app. De hele filosofie achter de Inside app, kwaliteitsjournalistiek boven SEO, sprak mij enorm aan. Toen ik het er met een vriendinnetje over had vroeg zij wat het verschil met Zite was. Goeie vraag. Geen idee eigenlijk.

Zite maar weer gedownload om te kijken waarom ik de app ooit van mijn telefoon gegooid had. En of dat terecht was. Voor de nieuwsvreter die graag verrast wordt zou het de ideale app moeten zijn toch?

Positief verrast

Zite leert echt wat je leuk en interessant vindt doordat je de app gebruikt. En, niet geheel onbelangrijk, hij verrast. Niet dat je van verbazing van je stoel valt, maar ik kom toch echt dingen tegen die ik niet verwacht had en die ik wel enorm interessant vind. Daarnaast zijn het over het algemeen allemaal unieke artikelen. Je zult dus niet snel een tweede, soortgelijk bericht zien. Wat bij je RSS verzameling vaak wel het geval is. Met Zite ontdek je ook nieuws van bronnen die je nog niet eerder volgde.

Hoe werkt het

Je kiest uit vooraf gedefinieerde onderwerpen (marketing, nieuws, en tech bijvoorbeeld). En dat zijn er veel, heel veel. Het moet gek lopen wil er niet iets voor jou tussen zitten. Zite struint dan het internet af op zoek naar interessante artikelen binnen jouw gekozen onderwerpen. Vervolgens kan je per artikel aangeven of je daar meer van zou willen lezen of niet met behulp van een duimpje omhoog of omlaag. Daarbinnen krijg je dan nog extra keuzes die je kunt liken met een hartje. De hartjes worden toegevoegd aan je interesselijst.

Met Zite op ontdekkingsreis

Zite verrast echt, ik kom af en toe echt unieke dingen tegen die ik niet in mijn favoriete bronnen en blogs verzameling vind. Ik voeg stiekem zelfs wel eens de bron toe aan mijn verzameling.

Gebruiken jullie de Zite app? Of gaan jullie hem nu proberen?

Downloaden

Zite is gratis en kun je hier downloaden voor iPhone, iPad en iPod Touch. Voor Android kun je hem hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
2 comments
  1. Dankjewel Talitha ;-) Hij blijft leuk en interessant inderdaad. Benieuwd naar jouw review!

Comments are closed.

Dit artikel is 8.029 keer gelezen