De mogelijkheden van je mobiele telefoon of smartphone worden steeds verder opgerekt. Dat blijkt ook maar als de apps die tegenwoordig worden ontwikkeld wat beter gaat bekijken. Inmiddels  is bijna elke dienst die op internet aangeboden wordt ook verkrijgbaar in een app. Soms in zijn geheel, soms slechts deels.

Ook verzekeren kan nu online, zo zijn er schadehulp apps, voor je autoverzekering, een reishulp apps om je te ondersteunen tijdens je reis en makkelijker te claimen bij je reisverzekeringen en ook de zorgverzekeringen blijven niet achter. Zo kan je eenvoudig je rekeningen opsturen naar je verzekeraar door alleen maar een foto te maken. Een aantal daarvan hebben we even voor je op een rijtje gezet.

Europese verzekeringskaart (EZVK)

Als je naar het buitenland gaat is het voor sommige verzekeraars nodig een Europese verzekeringskaart aan te vragen. Moet je in het buitenland naar de dokter dan hoef je niet direct af te rekenen, maar gelden dezelfde regels als in Nederland. De app die deze pas biedt, kan helaas nog niet gebruikt worden als vervanging van de verzekeringskaart. Wel geeft deze de nodige ondersteuning voor als je eventjes niet weet wat wel en wat niet kan.

Interpolis schadehulp & vakantiewijzer

Deze apps van verzekeraar Interpolis bieden de mogelijkheid onmiddellijk na een schadegeval met je auto het schadeformulier in te vullen. Ter ondersteuning van de doorlopende reisverzekering van Interpolis is er ook de vakantiewijzer. Die kan je helpen bij het duidelijk aanwijzen van eventuele problemen op vakantie. Bijvoorbeeld als je eventjes wil aanwijzen aan de ‘niet Engels sprekende local’ dat er iets van je gestolen is. Ook bevat het alle mogelijk nummers die je nodig kan hebben bij het aangeven of terugvragen van opgelopen schade.

Zorghulpapps

Bijna alle zorgverzekeraars hebben het inmiddels. Een app waarbij je vaak eenvoudig je rekeningen in kan dienen. Je hoeft alleen maar een foto te maken van de rekeningen en deze te uploaden. Ook zijn er apps die je helpen bij het maken van medische afspraken en het krijgen van een medisch consult.

Superbehulpzaam natuurlijk en zeker de moeite waard om eventjes te kijken of er ook iets voor jou bij zit. Al kun je natuurlijk net zo goed het internet op gaan om dit te regelen. Wat denk jij, zijn de zorgapps ook iets voor jou?

0 Shares:
Dit artikel is 5.812 keer gelezen