Maandagavond stroomde mijn Feedly stream vol met berichten over een nieuwe facebook app: Paper. Paper is vanaf nu beschikbaar voor iOS, maar.. alleen in de Verenigde Staten. Een van de onderwerpen in al die blogs is dan ook: hoe omzeil je dit? Het andere onderwerp dat domineerde was de naam: Paper. Want daarmee zit Facebook de app ‘Paper by Fifthy-Tree’ in de weg.

Maar eerst even in het kort: waar hebben we het over? Facebook Paper bladert door je news feed en toont nieuws en artikelen over je favoriete onderwerpen. Verder bevat de app trending topics en belangrijk nieuws van de dag. Leuk, maar helaas, alleen beschikbaar in de VS terwijl ik deze app toch zou willen testen.

Omzeilen? Mij lukt het niet!

Op meerdere sites wordt uitgelegd hoe je Paper toch kunt downloaden, ook al woon je niet in de VS. Ik heb het geprobeerd, helaas zonder succes. Het kan natuurlijk komen door de behoefte aan slaap gisteravond en dus het gebrek aan helderheid. Maar mijn aanpassingen accepteerde hij niet. Reden: mijn gegevens kwamen niet overeen met een Amerikaans adres en telefoonnummer. Ik bedenk nu in alle vroegte dat ik waarschijnlijk te snel ben afgehaakt en ga het nog eens proberen.

*wachtmuziekje*

Nee, ik geef het op. Ik ben benieuwd of het jullie wel lukt. Hier mijn bronnen:

Paper vs. Paper

De Paper App die ik dus wel kan downloaden, is die van Fifty-Three. Een hele mooie app maar zij zijn niet zo blij met Facebook Paper, zo valt te lezen op Venturebeat.com:

“There’s a simple fix here. We think Facebook can apply the same degree of thought they put into the app into building a brand name of their own. An app about stories shouldn’t start with someone else’s story. Facebook should stop using our brand name.”

Er worden verschillende dingen gezegd over dit conflict. Zo zijn er twee artikelen van Techcrunch die beide een andere kant op gaan. In het ene artikel staat dat Facebook een grote kans heeft de naam te mogen behouden (mocht het tot een rechtszaak komen). Fifty-Three heeft hun app namelijk als ‘Paper by Fifty-Three’ geregistreerd en ‘Paper’ op zich was nog vrij. Maar in A Tale of Two Papers staat dat Fifty-Three wél een kans maakt omdat het gebruik van het woord in het merk op deze wijze als eerste werd gedaan door Fifty-Three. We zullen zien hoe de rechtbank oordeelt als het zover komt.

Ondertussen blijf ik heel benieuwd  naar die nieuwe app die ik dus niet voor jullie kan testen. De reacties zijn overigens wel enthousiast:   Facebook’s Paper App for iPhone is the future of Facebook!

0 Shares:
3 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 9.324 keer gelezen