Google haalt op de dag van de opening van de Olympische Winterspelen in Sotsji uit naar de Russen. De Doodle, met daarin atleten die verschillende disciplines uitvoeren, is vormgegeven op basis van de Regenboogvlag. 

Hiermee betuigt de Amerikaanse zoekmachinegigant steun aan alle lesbische, bi- en homoseksuele sporters en inwoners van Rusland. Sinds het instellen van de strenge ‘anti-homo wet’ in Rusland zijn de Winterspelen al onderwerp van discussie. Sporters zoeken individueel naar mogelijkheden om hun steun te betuigen, zoals ook bleek uit de actie van snowboardster Cheryl Maas.

Boel ophef om niets?!

Volgens Chef de Mission Maurits Hendriks wilde Cheryl geen statement maken met de handschoen. “Ze heeft die handschoenen al jaren aan. Als iedereen deze sport wat vaker had gevolgd, had iedereen kunnen vaststellen ‘daar is niks nieuws aan de hand’.”
Mocht de handschoen-actie gezien worden als bewuste provocatie, dan riskeert ze uitsluiting van de spelen. Dit omdat in het olympisch handvest staat dat “geen enkele vorm van demonstratie of politieke, religieuze of raciale propaganda” is toegestaan.

>> Bronnen: NOS, Google

0 Shares:
Dit artikel is 3.961 keer gelezen