Ik ben niet zo van die spelletjes waarbij je jezelf blauwe duimen drukt om op een verhoging te springen. Ook heen en weer rennen van links naar rechts vind ik niet zo boeiend. Wordfeud kwam al wat meer in de richting, maar wat ik het momenteel het meeste speel is “De slimste mens”. Het is van een simpelheid waarvan ik zelf niet begrijp waarom ik dat zo leuk vind. Eindeloos vragen beantwoorden en het antwoord is alleen maar goed of niet goed. Een quiz dus. Ik schaar het maar onder de categorie procrastinatie: uitstellen waar je mee bezig bent, even niet nadenken, gewoon een beetje lummelen. In diezelfde categorie, maar dan uitgebreider is er nu QuizUp.

Quiz Up
Tegenstander uit Singapore

QuizUp speel je via een iPhone app waarmee je trivia quizjes doet met wereldwijde tegenstanders. Er zijn meer dan 250 onderwerpen, van films, logo’s, sport, tot natuur en daar zijn dan weer tientallen subonderwerpen van, waarbij er duizenden vragen te beantwoorden zijn.

Tegenstanders

Je kiest een onderwerp en daagt een vriend uit (via Facebook of Twitter), of je speelt met een willekeurige tegenstander. Het leuke van dat laatste vind ik dat je de ene keer tegen ene Aysha uit Singapore speelt, en even later tegen  Poohbear1708 uit Engeland. De vragen zijn wel vrij Amerikaans georiënteerd, maar hoe leuk is het dan als je iemand uit Amerika kunt verslaan: het zijn namelijk meerkeuze vragen. Ik zei toch dat het lekker simpel was?!

Social

QuizUp beweert een social game te zijn. Zo kun je via QuizUp chatten (zo hou je er nog een leuk logeeradres in Singapore aan over), zijn er rankings en discussies. De discussiegroep zou een mooie gelegenheid zijn om nieuwe ideeën aan te dragen maar er wordt wel heel veel onzin uitgekraamd en daar ben je dan gauw op uitgekeken.

Beetje buggy

QuizUp is nog wel een beetje buggy. Het is me nu meerdere malen overkomen dat de verbinding “ ineens” verbroken wordt, en sommige vragen komen wel erg snel terug, wat een beetje vreemd is als ze zich op de borst slaan met het feit dat ze duizenden vragen hebben.

QuizUp is gratis en verkrijgbaar in de appstore  iOS 5.0 of hoger. Compatible met iPhone, iPad, en iPod touch. Geoptimaliseerd voor iPhone 5.

Wat vinden jullie van QuizUp?

0 Shares:
2 comments
  1. Ik heb hem een tijdje gespeeld.. en idd sommige vragen blijven terugkomen.. sommige bands worden wel erg vaak genoemd en veel logo;s zijn amerikaans dus voor mij vaak onbekend.. Maar na een paar weekjes spelen is het nu onmogelijk sinds een paar dagen om verbinding te krijgen met ene tegenstander .. dus einde spelletje ? Ik vind er nergens iets over terug .. behalve dat er ook een De slimste mens spelletje is ! Ook goed :)

Comments are closed.

Dit artikel is 8.146 keer gelezen