Nachtenlang speelde ik. Colleges miste ik ervoor. Eelt groeide op mijn duimen. En de muziek is nog steeds een vast onderdeel van willekeurige nachtmerries. Tetris. Wie is er niet groot mee geworden?

Ik, want na jaren Tetris ben ik nog steeds 1.68 , maar vast staat dat een groot deel van mijn jongere jaren bestond uit het halen van game B, met 9 lagen ellende. Of – afhankelijk van mijn bui – game A vanaf het begin om dan zo ver mogelijk te komen. En nu? Nu heb ik niet alleen een oude Gameboy, maar met dank aan de gulle mensen van Megagadgets – ook een Tetris-lamp en daar wordt de nerd in mij eindeloos gelukkig van.

Maak je eigen lamp

De Tetris-lamp bestaat uit de vormen die we allemaal van het – nog steeds – populaire spelletje kennen. Alle onderdelen zijn los van elkaar en het is aan jou om de lamp vorm te geven. En hoewel dat dus niet hetzelfde voelt als in het Gameboy-spelletje, is het op eigenaardige wijze toch héél.érg.leuk.

Soepel

Je kunt de lamp dus feitelijk elke vorm geven die je wilt (wat ook wel een beetje voelt als Tetris-valsspelen) en toch doet hij het dan nog steeds. Je moet er wel voor zorgen dat de zeven Tetris-vormen goed op elkaar aansluiten. Maar dat gaat heel soepel.

Wie van Tetris houdt, kán deze lamp niet onleuk vinden. Niet alleen staat het lekker nerdy in je interieur, maar je kunt er – wanneer je alleen bent (tip!) – ook mee tetris’en!

 

Tetris en je rijkunsten

Laat me als laatste nog dit zeggen: Tetris heeft me niet alleen (heel veel)uren vermaakt, maar ook leren autorijden. Ja, dat lees je goed: autorijden. Als ik naar een willekeurig stuk snelweg kijk, zie ik in de auto’s nog steeds alleen Tetris-blokjes die in elkaar moeten worden gepast. Dank aan Nintendo en die Rus die het heeft bedacht.

Hebben

De Tetris-lamp kun je hier bestellen en als je dat snel doet, dan heb je hem nog voor de kerst in huis.

0 Shares:
Dit artikel is 5.121 keer gelezen