Wordt 2014 eindelijk het jaar van de privacy? Laten we het hopen. Deze app draagt in elk geval bij aan een anonieme Jij. Anoniem browsen voor op je mobile device, zoals o.a. TOR dat doet voor je desktop. 

Nog niet perfect

Dolphin Zero is van dezelfde makers als de reguliere Dolphin Browser. Die versie biedt personalisatie en o.a. voice control. Dat alles vind je niet terug in Dolphin Zero. De zero-versie is alleen bedoeld om op z’n meest basaal het internet te browsen. Verwacht dan ook geen luxe-browser, maar eentje die gewoon originele z’n functie uitvoert.

Dolphin Zero slaat geen historie, formulieren-data, wachtwoorden, door jou ingetikte data, je adresboek, cookies, of locatie-informatie op en delete alles wat een browser normaal opslaat, automagisch na het sluiten van een sessie….zeggen ze, maar dat moet je tegenwoordig niet zomaar aannemen. Wel leggen ze op de productpagina in Google Play netjes uit waarvoor ze de permissies nodig hebben die ze vragen…althans, dat hoop ik. Man, wat wordt een mens paranoïde van deze tijd.

dolphin-zero

Deze privacy-bewakende browser kán beter. Natuurlijk raak je wat mooie dingen kwijt op het moment dat je anoniem op het web surft en je cookies laat voor wat ze zijn. Maar het zou bijvoorbeeld fijn zijn als je niet álle sites in mobile version opent. Op mijn tablet of Note3 wil ik dat helemaal niet en heb ik liever de desktop-versie van een website. Maar hopelijk zet het wel de trend. De jongens van Dolphin browser zijn niet de kleinste, dus een privacy-respecterende browser uit hun stal is een goede eerste stap.

Downloaden

Dolphin Zero is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 6.248 keer gelezen