Met zijn strakke en heldere vormgeving is Analytics Tiles een feestje om te bekijken. Zowel voor mensen die niet zo heel veel met data hebben als voor data-addicts en mensen die ‘ff snel’ willen zien hoe het er voor staat is Analytics Tiles de perfecte en mooi vormgegeven oplossing. Een geweldige app voor ‘on the go’.

Wat krijg je?

• 20 verschillende Tiles en jij bepaalt welke informatie ze laten zien;
• jouw volgorde van de Tiles door ze te verslepen naar de plaats die jij wilt;
• full screen-weergave met 1 tikje op een Tile;
• de hele rij aan bijbehorende data door te dubbeltikken;
• data van alle websites die je met je Google Analytics account beheert. Met een veeg naar links of rechts zie je alle Tiles van de volgende site;
• een eigen kleurkeuze voor elke website;
• de keuze tussen statistieken van vandaag, gisteren, 7, 31 en 365 dagen geleden, maar ook wekelijks of maandelijks.

Wat wil een mens nog meer?!

De lijst van te kiezen tegeltjes is reuze; er zijn wel 50 rapportages (Tiles) waar je uit kunt kiezen. Van unieke bezoekers tot gemiddelde tijd op de website. De 20 Tiles zullen dan ook snel gevuld zijn. Je kunt dit overigens voor elke site die je beheert anders inrichten.

Extra leuk

Het gedeelte dat extra leuk is op de iPad, is de Autopilot waarmee je de Tiles update zonder dat je iets hoeft te doen. Dus zet je iPad in de standaard en je ziet live, terwijl je ergens anders aan werkt, de veranderingen. Vooral leuk als je bijvoorbeeld net je nieuwsbrief uitgestuurd hebt. Autopilot werkt natuurlijk ook op de iPhone, maar ik denk dat dat een batterijkillertje is…

Doen of niet?

Voor nieuwsgierige mensen, en mensen die snel willen zien hoe een en ander er voor staat is het een mooi vormgegeven toepassing. Voor het uitgebreidere werk en analyses is de Google Analytics site nog wel altijd de beste oplossing.

Ik word er in ieder geval onderweg altijd wel blij van, nieuwsgierig als ik ben, dat ik op ieder gewenst moment eenvoudig mijn belangrijkste statistieken kan checken!

Gratis proberen

Het lekkerst voor het laatst. Je kunt hem gratis proberen! De light versie is wel met reclame en de limieten zijn dat je ‘maar’ twee actieve Google-profielen kunt gebruiken. Ook zijn er maar 8 Tiles per scherm. En het is in de gratis versie niet mogelijk e-commerce en goals als Tile in te stellen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook het YouTube filmpje van de ontwikkelaars bekijken om je te helpen bij je beslissing.

Mijn advies? Doen!

Downloaden

Analytics Tiles App kost € 2,69 maar is dan wel meteen geschikt voor iPhone, iPad en iPod. Dus geen gedoe dat je meerdere keren moet betalen. Je kunt hem hier downloaden. De gratis Analytics Tiles App Light download je hier.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
1 comment
  1. Ik gebruik deze App nu al een paar maanden, bevalt me heel goed! Hij is snel, ziet er leuk uit inderdaad en het maakt het heel makkelijk om altijd op de hoogte te zijn van je bezoekcijfers. Super handig!

Comments are closed.

Dit artikel is 7.674 keer gelezen