Je hebt  een smartphone die draait op Android. Dan wil je jouw toestel natuurlijk ook optimaal benutten. Als je de juiste apps gebruikt dan ben je al aardig op weg; maar welke apps zijn dat? Ik zocht het uit met behulp van YouTube.

Waarom YouTube?

Op YouTube kun je meteen zien hoe de apps werken. Beelden zeggen nou eenmaal meer dan woorden. Video’s over de beste Android applicaties zijn er genoeg te vinden, maar veel van deze filmpjes zijn gedateerd of tonen de beste en populairste apps van een bepaald jaar. Na wat zoekwerk vond ik vijf filmpjes waarin Android-deskundigen hun tien favoriete applicaties presenteren. De apps die in het lijstje van twee of meer deskundigen voorkomen, zie ik als must-haves. Hieronder zie je de video (10 Apps All New Android Owners Should Have) van het kanaal Android Authority (met ruim 485.000 abonnees).

Welke apps je moet hebben

Drive

1. Google Drive (Score:3)

De opslagdienst van Google waarmee je bestanden in de cloud kunt opslaan. Opgeslagen bestanden kun je benaderen met verschillende apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) en vervolgens delen met anderen. Hierbij is er beschikking over 5GB aan gratis opslagruimte. Als dat niet genoeg is dan biedt Google Drive de mogelijkheid om ruimte bij te kopen.

Download: Google Drive

Flipboard

2. Flipboard (Score:2)

Een mooi vormgegeven app voor het lezen van nieuws en het bijhouden van sociale media. De combinatie van deze twee maakt het tot jouw persoonlijke digitale magazine. Je flipt makkelijk door jouw zelf gekozen nieuwsbronnen en door op een item te tikken, open je het bericht en kun je het helemaal lezen. Van interessante onderwerpen kun je speciale magazines maken, die je vervolgens weer kan delen met anderen.

Download: Flipboard

Keep

3. Google Keep (Score:2)

De notitie-applicatie van Google. Notities maken is met deze app een fluitje van een cent. Je kunt notities vastleggen door ze in te spreken, in te typen of ergens een foto van te maken. Ook de mogelijkheid tot het maken en gebruiken van een checklist is erg handig. De aantekeningen worden gesynchroniseerd met alle apparaten waarop je deze app gebruikt.

Download: Google Keep

Snapseed

4. Snapseed (Score:2)

Een populaire fotobewerkingsapp die vorig jaar door Google is overgenomen. Met deze tool bewerk je jouw foto’s razendsnel. De bediening is makkelijk en de applicatie oogt mooi. Net als concurrent Instagram biedt Snapseed een hele reeks filters waarmee je foto’s een ander tintje geeft. Daarnaast is de auto-correct functie erg makkelijk.

Download: Snapseed

Swype

5. Swype (Score:2)

Een intelligent, virtueel toetsenbord waarmee je niet meer hoeft te typen. Je maakt woorden door over het scherm te vegen. De app leert van je en voorspelt dus steeds beter welk woord je bedoelt. Als je veel mailt of Whatsappt dan kun je hiermee dus veel tijd winnen; als je het onder de knie hebt. De applicatie is alleen gratis om uit te proberen. Na een maand is je proefperiode voorbij en kun je hem kopen voor € 2,95.

Download: Swype

Wat ik van de uitkomst vind

Van de vijf genoemde apps, heb ik er zelf vier op mijn telefoon staan. De enige die ik niet gebruik is Swype; ik kan niet wennen aan het “vegen”. Voordat ik er tijd mee kan winnen moet ik er waarschijnlijk zoveel tijd in steken dat het me de moeite niet waard is. De andere apps vind erg handig en gebruik ik regelmatig. Ik ben het dus grotendeels eens met de mening van de Android-deskundigen op YouTube. Omdat ik Swype persoonlijk niet zie als een must-have en deze app niet gratis is, sluit ik af met mijn eigen favoriete (gratis) app.

Mijn favoriete app: Any.DO

Any.DOEen app die ik geweldig vind is Any.DO. Het is een takenlijst die super gebruiksvriendelijk is. De vormgeving van deze tool is simpel maar toch mooi. Je kunt taken intypen en inspreken en je taken indelen op onderwerp. Als de deadline van een taak is verstreken krijg je een herinnering en moet je aangeven wanneer je de betreffende taak gaat uitvoeren. Eenmaal uitgevoerd, veeg je hem zo van je scherm. Je kunt hem hier downloaden.

Wat is jouw favoriete app en waarom? Laat het me weten in de comments.

0 Shares:
3 comments
  1. In plaats van Google Keep gebruik ik Pocket. Vind ik er net even iets beter uitzien en voldoet beter aan mijn 'behoefte'.
    Voor notities en andere reminders gebruik ik Evernote; zowel op mobiel, tablet als bigger screen thuis.

  2. Flipboard is ook een van mijn favoriete apps, altijd het laatste nieuws binnen handbereik en nog mooi vormgegeven ook.
    Google Keep vind ik niet zo handig, Pocket bevalt me beter. Verder vind ik web2go heel verrassend, het nieuws (helaas in het engels) vanaf een site voorgelezen.
    Evernote vind ik perfect voor al mijn korte aantekeningen (en om wachtwoorden altijd en overal bij me te hebben)

Comments are closed.

Dit artikel is 8.389 keer gelezen