Al dagenlang gonsde het op de fora van game-websites van de geruchten over spannende World of Warcraft-nieuwtjes. Op Blizzcon maakte Blizzard afgelopen weekend bekend dat in 2014 de vijfde uitbreiding  Word of Warcraft, ‘Warlords of Draenor‘, wordt gelanceerd. Na ‘Mists of Pandaria’ gaan we nu weer terug naar Draenor, de wereld van de Orcs, voordat het veranderde in het desolate Outland van de ‘Burning Crusade’.

Minder raiden, meer virtuele spelomgeving?

Met deze alweer vijfde uitbreiding lijkt Blizzard World of Warcraft vooral aantrekkelijker te willen maken voor spelers die geen tijd en zin hebben om meerdere keren per week hard core te raiden. Een van de belangrijkste nieuwe toevoegingen is namelijk de garrison (garnizoen), een kleine verzameling gebouwen die de speler zelf kan inrichten. Naast de professions en de Pokemon-achtige pet battles is dit opnieuw een toevoeging aan WoW waar spelers ongetwijfeld veel tijd aan zullen besteden buiten het raiden om. Daarnaast krijgt iedereen die ‘Warlords of Draenor’ koopt ook de mogelijkheid om één personage direct tot level 90 te boosten. Op die manier kan je direct de nieuwe uitbreiding spelen zonder eerst met een oud (of nieuw!) karakter level 90 te bereiken. De nieuwe uitbreiding begint namelijk voor karakters vanaf level 90: in ‘Warlords of Draenor’ groeit je karakter uiteindelijk geleidelijk naar level 100.

Nieuw in Warlo
Nieuw in Warlords of Draenor: je eigen woonomgeving

Nieuw uiterlijk

Tijdens ‘Warlords of Draenor’ zullen ook alle speelbare rassen, zoals tauren, orcs, elven en draenei een vernieuwd uiterlijk aangemeten krijgen. Veel van deze modellen zijn sinds de introductie in 2004 bijna of niet veranderd en waren dus ook wel aan een opfrisbeurt toe. Zo zullen de nieuwe modellen er volgend jaar veel gedetailleerder en wat minder cartoon-achtig uit zien. Verder zijn door nieuw ontwikkelde technologieën ook de bewegingen van bijvoorbeeld haren, gezichten en capes veel realistischer en natuurlijker.

Make over voor dwergen in World of Warcraft (Warlords of Draenor)
Make over voor dwergen in World of Warcraft (Warlords of Draenor)
Make over voor undead in World of Warcraft (Warlords of Draenor)
Make over voor undead in World of Warcraft (Warlords of Draenor)

Meer raids, meer PvP en minder quests

Natuurlijk is de nieuwe uitbreiding straks ook weer gevuld met nieuwe raid content. Niet alleen nieuwe raids staan op de lijst, maar ook de manier van raiden gaat op de schop. Straks is iedere raid flexibel zodat het niet meer uitmaakt of je met een team van 10, 13, 17 of 22 man de monsters te lijf gaat. Alleen de mythische raids moeten verplicht uit een team van twintig mensen bestaan. Naast nieuwe raid content wordt er ook weer volop aandacht besteed aan de PvP (Player versus Player – speler tegen speler) gevechten. In ‘Warlords of Draenor’ wordt een hele nieuwe PvP-omgeving (Ashran) geopend waar Alliance en Horde elkaar de hele dag lang kunnen bevechten. Tot slot zullen veel WoW-spelers opgelucht ademhalen nu ook bekend is gemaakt dat er steeds minder dagelijkse quests uitgevoerd hoeven te worden. Voor sommigen was dat immers een reden om het virtuele bijltje erbij neer te gooien.  Met 7,7 miljoen spelers is World of Warcraft nu wereldwijd nog steeds de meest gespeelde MMO (Massively Multiplayer Online game). Het zal spannend zijn om te zien of WoW met deze nieuwe uitbreiding straks nog steeds de ranglijst aanvoert. Ik geef ze een goede kans!

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 9.250 keer gelezen