Ik heb een kantoor aan huis. Of eigenlijk staat er gewoon een bureau op zolder met een kast ernaast. Op die manier heb ik alle spullen bij de hand. Op dat bureau staat ook een desktop computer. De hoogte van het bureau, de hoogte van de monitor en de bureaustoel zijn allemaal zo ingesteld dat het een perfecte werkhouding is. Niets aan de hand zou je zeggen.

De Praktijk

In de praktijk is het net iets anders. Ik heb namelijk ook een laptop. En waarom zou ik op een zolder, waar het in de zomer nogal warm kan zijn, gaan zitten als ik ook lekker met de laptop aan de keukentafel kan zitten? Mooi uitzicht naar de tuin en dicht bij het koffieapparaat. Ook als ik vanuit de stad of welke andere locatie dan ook werk dan doe ik dat met de laptop. Eigenlijk besteed ik elke dag behoorlijk wat uurtjes achter die laptop. Buiten alle flexibele voordelen is er één groot nadeel. Pijn in m’n nek, schouders en rug. Ik zit namelijk met een uitzonderlijk verkeerde houding achter dat ding te werken. De bovenrand van het scherm is te laag, dus ik kijk naar beneden. Het toetsenbord zit (zoals gebruikelijk bij laptops) aan het scherm vast waardoor ik helemaal naar voren gebogen en met hoge schouders aan het werk ben. Zeker als de deadline net iets te dicht bij komt is de verleiding om volledig verkeerd achter dat apparaat te gaan zitten bijzonder groot.

Vorige maand ben ik met rug en nekklachten een paar keer langs een fysiotherapeut geweest. Die heeft mij helemaal los gekraakt. En hoewel ik best sportief ben had ik die kraaksessies toch echt wel nodig. Tijd om een oplossing te zoeken. En zoals dat bij mij vaak het geval is, in de vorm van een gadget.

Avanca laptopstandDe oplossing

Een oplossing waar ik in eerste instantie aan dacht was een docking station. Maar een docking station staat met alle kabels die erbij horen ook altijd op dezelfde plek. En ik denk dat mijn gezin niet echt blij is met een docking station op de keukentafel. Ook andere minder technische laptop standaards zijn niet zo makkelijk mee te nemen in de laptoptas.

Maar opeens was daar de gadget die ik zocht. Een lichtgewicht uitklapbare laptopstand van Avanca. Een mini pakketje dat gewoon in een binnenzak past klapt uit tot een heuse, zeer stabiele laptop standaard. Verschillende standen zorgen ervoor dat hij geschikt is voor zowel grote als kleinere laptops. Hij kan dus zo geplaatst worden dat de bovenrand van het scherm gelijk staat aan de ogen. Zoals het hoort. Het werkt het best met een draadloze muis en keyboard zodat je met de perfecte houding achter je laptop kunt zitten, waar dan ook. De standaard kan ook worden gebruikt om een tablet op te plaatsen.

Ik heb het nu een week uitgetest en ik kan niet meer zonder. De fysiotherapeut zal er wel van balen!

Meer gadgets

Het voor mij onbekende Avanca blijkt nog meer mooie gadgets te leveren. Zo heb ik ook meteen maar hun noodoplader aangeschaft. Een stick, zo klein als een lippenstift met dezelfde power als mijn grotere lader van Duracell. Als ik geen tas bij me heb, heb ik geen plek om die Duracell-lader mee te nemen. Hij past net niet in mijn zak. Deze ‘lipsticklader’ past wel prima in bijvoorbeeld een broekzak. Alle mogelijke aansluitingen zitten erbij. Dus hij is geschikt voor zowel iPhone als Android gebruikers.

Avanca heeft nog veel meer bijzondere gadgets, dus neem een kijkje op de website. Heb jij ook tips voor hulpmiddelen voor een betere werkhouding? Laat het weten in de comments.

 

 

 

0 Shares:
4 comments
  1. Handig hoor. Om ongeveer dezelfde reden heb ik in mijn kantoor een standing desk neergezet. Dat was even wennen maar ik zou niet anders meer willen. Zou dit wat zijn voor in de trein?

Comments are closed.

Dit artikel is 8.475 keer gelezen