Sommige berichten, vooral op Engelstalige websites, komen om in de afkortingen. Maar WTF betekenen ze? TIL wat ze betekenen en deel ik deze kennis met jullie. BTW, speciaal voor de mensen die niet zo van lezen houden een TL;DR-tje op het eind. Snap je het nog? Nee? Dan is het hoog tijd dat je dit artikel leest. 

TIL

TIL wat al deze afkortingen betekenen. TIL staat dan ook voor ‘Today I Learned’ en wordt meestal gevolgd door een interessant/origineel/grappig feitje. In dit geval een behoorlijk saai feitje, maar wel een waardoor je zelf direct ook wat gelearned hebt.

SMH

Toen ik ‘SMH’ voor het eerst las, had ik geen idee wat ermee bedoeld werd. Mijn eerste gedachte was ‘Sucks My Heart’, maar ik besefte me gelukkig op tijd dat dit wel een erg rare uitspraak is. Gelukkig weet Google alles en was ik er vrij snel achter dat SMH staat voor ‘Shaking My Head’. Toen ik dit eenmaal geleerd had, werd SMH een van mijn favoriete afkortingen.

SMH

Kijk mij mijn head shaken dan!

IMO

IMO is  een van de handigste afkortingen. Deze kan namelijk gelijk zijn voor zowel de Engelse uitspraak als de Nederlandse. ‘IMO’ betekent In My Opinion, maar in het Nederlands kan het ook staan voor In Mijn Opinie. Vooral die Nederlandse versie klinkt zo lekker bekakt, maar dat is IMO.

NSFW

Nee, nee, rustig maar, dit artikel bevat geen content die NSFW is. Gelukkig wordt de ‘echte’ content, die je beter niet kunt openen als je je op de werkplek bevindt, wel vaak netjes aangeduid met NSFW: Not Safe For Work(place).

nsfw-then-again-are-backwards-boobs-safe-anywhere-demotivational-poster-1265998811

Haha daar schrok je even van he?

FYI

Oja, ik schrijf dit artikel echt puur FYI. Mensen die op kantoor regelmatig onderling mailen, zullen dit misschien wel herkennen. FYI staat voor For Your Information en de artikelen, berichtjes en mailtjes waar deze afkorting in voorkomt, zijn inderdaad vaak gewoon ‘ter info’.

FTW

Fuck The World! Of For The Win, maar die is dan ook meteen een stuk saaier. Omdat deze afkorting twee betekenissen heeft, is vooral de context waarin deze afkorting wordt geuit heel belangrijk.

FTW

FTW! Maar wordt de wereld nu gefucked of winnen de Aliens?

TL;DR

TL;DR: hierbij een korte samenvatting van bovenstaande. Want TL;DR staat voor ‘Too Long; Didn’t Read’ en wordt meestal gevolgd door een of twee zinnetjes die de bovenstaande tekst kort samenvatten. Hierbij nog even een snel overzichtje, ook van afkortingen die niet hierboven worden genoemd.

BRB – Be Right Back

BTW – By The Way

FTFY – Fixed That For You

FYI – For Your Information

IDK – I Don’t Know

IMO – In My Opinion

J/K – Just Kidding

NSFW – Not Safe For Work(place)

OP – Original Poster

SMH – Shaking My Head

SO – Significant Other

TIL – Today I Learned

TL;DR – Too Long; Didn’t Read

W/E – Whatever

YOLO – You Only Live Once

0 Shares:
16 comments
 1. Nou een kleintje dan die niet te missen is: "PMYMHMMFSWGAD" of te wel "Pardon Me, You Must Have Mistaken Me For Someone Who Gives A Damn" :D

  Grappig artikel.

 2. Mijn favo afkorting: FYI! Maar dat heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis… Na een klacht over een docent ingediend te hebben bij de Raad van Toezicht op de universiteit over het onjuist (in mijn ogen, en ik kon het nergens in de reglementen vinden) toekennen van een 5,7 waar ik een 5,8 nodig had. Kreeg ik 10 minuten voor mijn gesprek met de raad een mailtje met FYI en de link naar het artikel van de betreffende docent. Opgefokt als ik was nam ik aan dat FYI stond voor Fuck You Idiot…. Je zult begrijpen dat ik de afkorting nooooooit meer vergeet ;)

  1. Ik heb het juist andersom… Grappig! Misschien dat het wat te maken heeft met de website waarop de afkortingen worden geplaatst?

  1. En daar mag ik dan wijs uit worden, vanaf het bureau tegenover me ;-P

  1. Grappig, ik ken 'm alleen als 'safe', maar zo heb ik ook weer wat bijgeleerd! :)

 3. Nize! Als ik slang tegenkom zoek ik het op op urbandictionary.com Echt een van de betere sites op t web :-)

Comments are closed.

Dit artikel is 44.917 keer gelezen