Veel apps gebruiken al een slide out menu, met Edge kun je diezelfde functionaliteit ook gebruiken tussen je recente apps te schakelen. Rete handig!

Maar één veeg verwijderd…

De kern van Edge is heel simpel; veeg vanaf de linkerkant van je scherm naar het midden en een lijst met je vijf laatst gebruikte apps verschijnt. Tik op de app die je wilt hebben en voilà; de app wordt geopend. Het mooie is dus dat Edge vanuit elk scherm kan worden opgeroepen zonder je huidige app te verlaten. Edge heeft daarnaast ook de mogelijkheid om een aantal knoppen voor de systeeminstellingen onder en boven de laatst gebruikte apps weer te geven. Verder zijn er ook flink wat instellingen, zo kun je bijvoorbeeld aanpassen hoe groot en waar het deel van het scherm zit dat je gebruikt om Edge te triggeren.  Helaas zijn sommige instelmogelijkheden voorbehouden aan de Pro versie die je voor € 2,- kunt kopen.

Edge in de praktijk

In theorie is Edge één van de snelste manieren, als niet dé snelste om van app te wisselen. Helemaal als je een Samsung of HTC telefoon hebt en ze de muilti task-knop hebben gecombineerd met een andere knop. Alleen is de praktijk wat weerbarstiger; vaak pikt Edge je veegjes niet goed op. Dit gebeurt helemaal vaak op mijn homescreen (waar je door te vegen van het ene naar het andere scherm gaat) en in apps die zelf een slide out menu  hebben. Op zich niet zo heel raar. Wel rete irritant! Vaak zat ik 3 tot 4 keer als een soort idioot op mijn scherm te vegen. Je zou denken dat ik beestjes zag…
Al met al een leuk idee, maar in de uitvoering kan het nog wel een tikje beter. Wil je het zelf uitproberen, grijp dan één van de de links hieronder.

Edge1  Edge2 Edge 3

Downloaden

Edge is gratis en kun je hier downloaden. Wil je van je centjes af, dan kun je hier € 2 droppen voor de Pro versie.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 3.178 keer gelezen