Elke donderdag kun je 42Bis niet alleen lezen (dat kan natuurlijk elke dag) maar ook beluisteren op Wild FM HitRadio.

We delen dan leuke apps en internetnieuwtjes met de luisteraars van de Ochtendshow met Anthony Timmers en Dyantha Brooks. Elke week delen we hier met jou na de uitzending de besproken apps. Voor het geval je geen ochtendmens bent.

Deze week in de Ochtendshow:

ketchuppp

Ketchuppp

Ketchuppp is het liefdeskind van FourSquare en Google Latitude (inmiddels vermoord door Google). Aan de ene kant laat deze app zien welke van je vrienden in de buurt zijn (Latitude) en aan de andere kant krijg je tips te zien van plekken waar je in de buurt even kunt chillen met die vrienden.

Het mooie van Ketchuppp is dat je niet echt je locatie prijsgeeft, de app vertelt namelijk niet exact waar je bent, slechts dat je in de buurt bent en dat is fijn. Ook hoef je je niet aan te melden via de privacy-schendende knakkers van Facebook of andere social networks, maar gewoon met je nummer. Ketchuppp belooft daar op geen enkele manier gebruik van te maken, enkel voor het laten werken van de app.

Ketchuppp is gratis te downloaden voor zowel Android als Apple en dat doe je hier.

p.s: Deze app is van Nederlandse app-makers. Downloaden dus gewoon, dat gunnen we ze natuurlijk!

heman

He-man: the most powerful game in the universe

He-man, de man die zo mannelijk is dat ze het twee keer in zijn naam moeten benadrukken (zéér losse vertaling van de Google play pagina). Deze game hebben we al eerder besproken, maar ik wilde dit keer de ruimte gebruiken om te benadrukken dat de He-man-tip van ultieme 42bis-fan Niels Laan kwam. De app-review kun je hier lezen.

lastex

The last express

In de Last Express is moet je een moord oplossen die plaatsvindt op de Orient Express in 1914. Deze game was in de jaren ’90 populair en is nu ook beschikbaar voor de smartphone. Last express ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook een spannend spel. Je betaalt er ook wel voor, namelijk €3,59. Zijn dit soort point & click adventures echt jouw genre, dan is dit de investering wel waard.

The last express is beschikbaar voor Android en Apple.

catsvsdragons

Cats vs Dragons

Draken zijn natuurlijk never nooit te verslaan….behalve door katten. In dit spelletje moet jij evil draken verslaan door in de huid te kruipen van schattige kittens. Een simpel, maar leuk spelletje en nog grappig ook. En oh ja…gratis.

Cats vs Dragons download je hier

 

Uitzending niet missen?

Wil je ons gewoon live in de uitzending horen? Stem dan elke donderdag rond 9:10 af op Wild FM Hitradio

0 Shares:
Dit artikel is 2.938 keer gelezen